Ανακαλύψαμε τη χώρα με την φθηνότερη μπίρα στην Ευρώπη

Μαζική μετανάστευση.

Σε έναν κόσμο γεμάτο δυσκολίες και αντιξοότητες, η μπίρα είναι ο καλύτερος σύντροφος για να κλείσει όμορφα μία δύσκολη ημέρα. Είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι, η μοίρα είναι στο ράφι, στο ψυγείο, στην αποθήκη και περιμένει υπομονετικά να δώσει μερικές στιγμές χαράς στον ιδιοκτήτη της. Και όσο φθηνότερη, τόσο το καλύτερο για τις τσέπες μας σωστά;

Χώρια του ότι όσο πιο συχνά πας για μπίρες, τόσο πιο ευτυχισμένος γίνεσαι. 

Η γιαπωνέζικη εταιρεία ζυθοποιίας Kirin ωστόσο, αποφάσισε λίγο να το ψάξει το θέμα με το πελατολόγιό της στην Ευρώπη. Ποιοι είναι δηλαδή οι τυχεροί  που μπορούν να απολαύσουν τις περισσότερες μπίρες, επειδή ακριβώς ο ζύθος τους είναι πάμφθηνος; Μπορεί η πρώτη σου σκέψη να ήταν η Γερμανία ή το Βέλγιο, αλλά όπως προέκυψε από την έρευνα, αν θες να πιείς καλή και πάμφθηνη μπίρα θα πρέπει να επισκεφθείς την Τσεχία.

 

Prague Czeck beer

 

 

Ω ναι. Η φθηνότερη μπίρα ξεκινάει από 1,40 ευρώ το ποτήρι (σ.σ.: το επιβεβαιώνει με ξεχωριστή έρευνα η Deutsche Bank), με τον κοσμάκη να καταναλώνει περίπου 143 λίτρα κατ’ άτομο ανά έτος. Το λες και λογικό για μία χώρα που παράγει συστηματικά μπίρα από τον 10o αιώνα στα μοναστήρια της.

 

happy hour drinking GIF

 

Εδώ πάντως το pint δύσκολα θα το βρεις κάτω από 5 ευρώ. Τυχεροί οι Τσέχοι και έχουν και ωραίες pubs. Ρίξε μία ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες και θα καταλάβεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved