Μάθαμε γιατί το πεντανόστιμο μπιφτέκι των Wendy's ήταν πάντα τετράγωνο

Τι σας ζητάμε; Να ανοίξετε πάλι ζητάμε.

Μιλάω προσωπικά, αλλά ξέρω ότι εκφράζω τη γνώμη πολλών. Ήμουν 9 χρονών όταν έκλεισαν τα Wendy's στην Ελλάδα, αλλά θυμάμαι ακόμα και σήμερα τη λαχτάρα που έκανα, από την ώρα που έμπαινα στο αμάξι μέχρι να με πάει ο πατέρας μου στο Χαλάνδρι να χλαπακιάσουμε. Περίμενα στον δίσκο μου πως και πως το λαχταριστό, ζουμερό, γεμάτο μπιφτέκι burger, το οποίο εξαφάνιζα σε δευτερόλεπτα και απαιτούσα άμεσα δεύτερο. Και ξάφνου μία μέρα μαθαίνω ότι έκλεισαν. Κατάθλιψη. Κρύος ιδρώτας, ζάλη, κλάμα. Μεγάλη πληγή που δεν επουλώθηκε ποτέ.

Σήμερα κοίταζα στο ίντερνετ για το αγαπημένο μου fast food (οι μεγάλες αγάπες δεν αλλάζουν με τίποτα) κι έπεσε στην αντίληψή μου μία δήλωση του ιδρυτή, Dave Thomas ο οποίος παραδεχόταν το λόγο που τα μπιφτέκια είχαν τετράγωνο σχήμα και όχι σαν τα άλλα κοινά θνητά, στρογγυλό. Πολλά έτη μπροστά ο τύπος. Πολλοί θα απέδιδαν το σχήμα στην τύχη, στο μηχάνημα των καταστημάτων ή άλλα παρόμοια. Κι όμως ο Dave είχε σχέδιο (και πρόγραμμα). Ήξερε ότι το μπιφτέκι του ήταν «μπόμπα» και ήθελε ο κόσμος να βλέπει το πόσο ζουμερό είναι καθώς αυτό θα προεξείχε από το ψωμάκι. 

 

Με βάση μάλιστα λεγόμενα του διευθυντή επικοινωνίας των Wendy's, Frank Vamos, αυτό οφείλεται κυρίως στη γιαγιά του Thomas, η οποία του επαναλάμβανε συνεχώς να φαίνεται το μπιφτέκι στον κόσμο. Και τελικά ο τύπος το έκανε. Από το 2011 βέβαια, η πολιτική του μαγαζιού άλλαξε καθώς σύμφωνα με έρευνα αποδείχτηκε ότι οι πελάτες δεν μπορούσαν να συλλάβουν την ιδέα του τετράγωνου μπιφτεκιού, με αποτέλεσμα να αλλάξει το σχήμα τους και να αποκτήσουν πιο παχιά και νορμάλ μορφή.

 

 

Eντάξει, δεν πειράζει. Ας μην έχουν τα μπιφτέκια το κλασικό, ιστορικό σχήμα τους. Ας γίνουν τριγωνικά αν δείξει η έρευνα ότι τα γουστάρει ο κόσμος. Αλλά για τω Θεό ρε παιδιά. Φέρτε τα Wendy‘s πίσω.

Τι σας ζητάμε;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved