Όταν αυτή που γουστάρεις (στο γραφείο) είναι vegan

Ένα κείμενο που θα σε βοηθήσει να τα βγάλεις πέρα.

Την πρώτη φορά που την είδες να μπαίνει στο γραφείο, «κάρφωσες» ασυναίσθητα το βλέμμα σου επάνω της. Η καινούρια ήταν καλή και είπες στον εαυτό σου ότι σίγουρα, άξιζε μια προσπάθεια. Έτσι, λοιπόν, άρχισες να καταστρώνεις το σχέδιό σου για να την κατακτήσεις. Ήσουν εκεί κάθε φορά που πήγαινε στον αυτόματο πωλητή, βρισκόσουν τυχαία μπροστά της όταν πήγαινε στο γραφείο του Διευθυντή και πραγματικά πίστευες ότι αργά ή γρήγορα, θα υπέκυπτε στη γοητεία σου και θα ανταποκρινόταν στο cool κάλεσμά σου.

Όλα, όμως, άλλαξαν όταν έμαθες ότι το Μαράκι είναι vegan. Όχι, δεν μπορούσε να είναι αλήθεια. Πώς θα έβγαινες μαζί της εσύ που ονειρεύεσαι μπριζόλες στον ύπνο και τον ξύπνιο σου; Πώς άραγε θα δεχόταν εκείνη να βγει έστω και για ένα ραντεβού μαζί σου έπειτα από τις ομολογουμένως αμέτρητες φορές που σε έχει δει να καταβροχθίζεις τα μοσχαρίσια burger και να κατεβάζεις αμάσητα τα ταπεράκια της μαμάς (ε ναι, της μαμάς) με τα ψητά στον φούρνο; Πώς θα τη «ρίξεις» εσύ που δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ vegan καφέ αμυγδάλου, καρύδας ή σόγιας; Και πώς (ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΩΣ) θα την πας στην αγαπημένη σου ταβέρνα για παϊδάκια;

Καταστροφή. Αυτή είναι η μόνη λέξη που έρχεται στο μυαλό σου. Αυτός ο έρωτας «γεννήθηκε» καταδικασμένος. Εδώ έχεις να κάνεις με μια ήττα «μεγατόνων» που δεν ξεπερνιέται εύκολα… ή μήπως κάνεις λάθος;

Προτού τα βάψεις μαύρα και ρίξεις «άκυρο» σε αυτό το ειδύλλιο, καλό είναι να επανεξετάσεις ορισμένα πραγματάκια. Διότι, το να βγεις με μία vegan δεν είναι τόσο δύσκολο -ούτε και τραγικό. Με λίγα λόγια, αν εξακολουθείς να αισθάνεσαι ένα σκίρτημα κάθε φορά που περνάει από δίπλα σου, προσπάθησε να «ξεκολλήσεις» από τις ξεπερασμένες απόψεις που έχεις περί φαγητού (ναι, και οι φακές έχουν «ψυχή») και εκμεταλλεύσου -προς όφελός σου- το γεγονός ότι η κοπέλα που γουστάρεις είναι vegan. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να τη φέρεις κοντά σου είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας. Πίστεψέ μας, θα εκτιμήσει την προσπάθειά σου!

veg2

 

Μάθε τα πάντα για τους vegan και τις συνήθειές τους

Μην αρχίζεις τη γκρίνια. Δεν σου βάζουμε δύσκολα. Αρκεί ένα «σερφάρισμα» στο Διαδίκτυο για να μάθεις τι μπορεί να φάει -και τι όχι- η συνάδελφος σου και κυρίως, να κατανοήσεις ότι οι vegan διαφέρουν σε πολλά σημεία από τους vegetarian. Αφού εμπεδώσεις τι σημαίνει να είναι κάποιος vegan, φρόντισε να είσαι πιο προσεκτικός σε όσα λες -και κάνεις. «Κόψε» -επιτέλους- τα κακόγουστα αστεία, φρόντισε να είσαι λίγο πιο συγκρατημένος όταν τρως τις μπριζόλες σου στο γραφείο (μην γλύφεις και τα δάχτυλά σου) και κυρίως, βάλε στο μενού σου μερικά vegan πιάτα.

Δεν θα πάθεις κάτι αν φας λίγο σπανακόρυζο, λίγο φακόρυζο, λίγο… αρακά στο γραφείο. Να θυμάσαι πως η κοπέλα απέχει τελείως από το κρέας, τα ψάρια, τα μαλάκια, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και το μέλι, οπότε το θέμα θέλει προσοχή. Παρακάτω ακολουθεί μια φωτογραφία γεμάτη… σόγια (για να πάρεις μια πρώτη «γεύση» από τον κόσμο της αυστηρής χορτοφαγίας).

 

veg3

 

Παράγγειλε τον πιο τέλειο καφέ για εσένα και για εκείνη

Κίνηση δυνατή που ενδέχεται να τη φέρει στην αγκαλιά σου προτού το καταλάβεις. Ίσως, μάλιστα, να είναι το μόνο βήμα που χρειάζεται να κάνεις για να κερδίσεις την προσοχή -και την καρδιά- της. Βρες μια ευκαιρία να τη ρωτήσεις αν θέλει καφέ. «Παιδιά, εγώ θα παραγγείλω. Θέλει κάποιος καφεδάκι;». Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνεις όταν δεις το vegan Μαράκι εντός του οπτικού σου πεδίου. Αν δεν απαντήσει, συνέχισε την προσπάθεια. «Μαρία, εσύ θέλεις καφέ; Πώς να είναι;», ρώτησε τη και στη συνέχεια ρίξε την παρακάτω επική ατάκα: «Θέλεις να έχει ρόφημα αμυγδάλου, καρύδας ή σόγιας;».

 

veg4

 

Αυτό ήταν. Τα είπες όλα. Όταν κάποιος γράψει το βιβλίο για το savoir vivre των ραντεβού με vegan, πρέπει να βάλει το πρόσωπό σου στο εξώφυλλο.

veg5

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή εμείς «δουλεύουμε» για εσένα, μάθε πως στα καταστήματα Γρηγόρης αντί για γάλα, μπορείς τώρα να απολαύσεις ένα καφέ -cappuccino, freddo cappuccino, φίλτρου, latte ή όποιο καφέ θέλεις- ΚΑΙ με τα νέα ροφήματα αμυγδάλου, καρύδας και σόγιας.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, θα κάνεις το Μαράκι να τρελαθεί (από την χαρά του) και την ίδια ώρα, θα φροντίσεις τον εαυτό σου. Διότι με τα ροφήματα καρύδας ή αμυγδάλου, θα περιορίσεις πολλά από τα λιπαρά που θα έπαιρνες αν έπινες έναν σκέτο cappuccino με πλήρες γάλα. Η φάση είναι σίγουρα win-win.

veg6

 

Ξέχνα το δερμάτινο jacket σου

Τρίτη και σίγουρα σημαντική συμβουλή. Αν θέλεις να «κερδίσεις» τη vegan συνάδελφό σου,  μην φοράς ποτέ -μα ποτέ- το δερμάτινο μπουφάν σου όταν ξέρεις πως ενδέχεται να τη συναντήσεις. Ένα αυστηρά vegan κορίτσι δεν χρησιμοποιεί, φοράει ή αγοράζει είδη που περιέχουν δέρμα ζώων!

 

veg7

 

 

Μπες λοιπόν στο Γρηγόρης e-order και παράγγειλε δύο vegan καφέδες αμυγδάλου, σόγιας ή καρύδας για να κάνεις μια «δυνατή» αρχή και να τη βοηθήσεις να ξεχάσει τα κακόγουστα σχόλιά σου για τους χορτοφάγους. Να θυμάσαι ότι επιλογές υπάρχουν για όλους και η ζωή με μια vegan γυναίκα σίγουρα δεν είναι τόσο δύσκολη -ή λιγότερο απολαυστική!

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved