ΥΛΙΚΑ
(Υλικά για μια ταρτιέρα 28 εκ.)
1 κιλό Ροδάκινα (καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσι)
100 γρ. Ζάχαρη
20 γρ. Κορν φλάουερ
20 γρ. Χυμό λεμονιού
5 γρ. Αλάτι
2 κ.γ. Φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)
Για το crumble:
150 γρ. Αμύγδαλα (καθαρισμένα)
150 γρ. Βρώμη
150 γρ. Βούτυρο (παγωμένο, κομμένο σε κύβους)
150 γρ. Ζάχαρη
2 Βανίλιες
1 Κρόκο αυγού
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για τη γέμιση: Αφού καθαρίσουμε τα ροδάκινα και τα κόψουμε σε κύβους τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως τα ροδάκινα. Τα αδειάζουμε στην ταρτιέρα και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
3. Για το crumble: Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν πούδρα.
Διάβασε ολόκληρη την συνταγή στο σάιτ του Γιώργου Τσούλη.