Φαίνεται τελικά ότι η ανθρωπότητα «τα έτσουζε» από νωρίς

Ή τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνουμε μετά το ζυθοποιείο ηλικίας 13.000 ετών. 

Απλά και όμορφα: χωρίς την μπίρα στη ζωή μας θα είχαμε πρόβλημα. Ή τουλάχιστον θα την βγάζαμε πολύ πιο ζόρικα. Όταν πλέον υπάρχουν έρευνες που επιβεβαιώνουν ότι όσο πιο συχνά πας για μπίρες τόσο πιο ευτυχισμένος γίνεσαι, μπορείς μόνο να ευχαριστείς τον θεούλη που ξεχείλωσε την ανθρώπινη περιέργεια και μας ώθησε να την κατασκευάσουμε.

Και αυτό γίνεται χρόνια.

Πολλά περισσότερα χρόνια απ’ ότι περίμενες.

 

hero 1537303868

 

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Archaeological Science, φαίνεται πως το πρώτο ζυθοποιείο δούλεψε πριν από 13.000 χρόνια. Και γίνεται ακόμη καλύτερο. Είχε και δικό του προϊστορικό μπαρ!

Παιδιά δεν κάνουμε πλάκα. Δεν ξέρουμε αν έφερναν VIPs και αν είχαν happy hour, όμως τα ευρήματα των αρχαιολόγων σε μία σπηλιά έξω από την πόλη της Χάιφα στο Ισραήλ, έδειξαν πως το πρώτο ζυθοποιείο λειτουργούσε κολεκτιβικά  με τους Νατούφιους της περιοχής να απολαμβάνουν μία πρώιμη γεύση της μπίρας.

 

MV5BMTUxNjQ5Nz

 

Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε έμαθαν πολλά για την διατροφή των Νατούφιων αλλά και για την μπίρα που μέχρι τώρα είχαμε δεδομένα ότι χρονολογείται 3.000 χρόνια πριν. Με την ανακάλυψη στη Χάιφα, αυτομάτως η ηλικία της μπίρας ξεκινάει πλέον από τα 5.000 χρόνια. Καθόλου άσχημα.

Mην ξεχνάμε και αυτό εδώ το βιβλίο που μιλάει για τα πιο ΕΠΙΚΑ μεθύσια της ανθρώπινης φυλής.

Φαντάσου ξύλο που πρέπει να έπεφτε μεταξύ των πρωτόγονων για ένα ποτήρι…

Ενημερωθείτε στο Newsbomb.gr για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved