Μία μπύρα την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα

Μια έρευνα δίνει το άλλοθι που αναζητούσες. 

Είπες να βγεις Παρασκευή βράδυ μια και Σάββατο ρεπάρεις. Λίγο η μουσική, λίγο η καλή παρέα, το κέφι και η τρέλα της στιγμής σε ανάγκασαν να τα τσούξεις λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο.

Την άλλη μέρα σηκώθηκες και είχες ένα κεφάλι κουδούνι, αναφωνώντας πως δεν θα ξαναβάλεις αλκοόλ στο στόμα σου. Έλα μου όμως που αν διαβάσεις την παρακάτω μελέτη θα θες να γίνεσαι «ζάντα» (εντάξει όχι έτσι, απλώς να πίνεις) τακτικά.

giphy


Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας εστίασε σε τύπους που την τιμούν την μπυρίτσα σε καθημερινή βάση κι έβγαλε συμπέρασμα ότι έχουν 18% λιγότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

Μάλιστα κόντρα σε όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα, αποδείχθηκε ότι τα πιο υπέρβαρα –όχι παχύσαρκα - άτομα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες μακροζωίας.

«Οι άνθρωποι με χαμηλό βάρος είχαν 50% αύξηση της θνησιμότητας. Δεν είναι κακό να είσαι αδύνατος όταν είσαι νέος αλλά είναι πολύ κακό να είσαι κοκαλιάρης όταν μεγαλώνεις» δήλωσε η νευρολόγος και καθηγήτρια του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, Κλόντια Κάβας.

Θα ξεχάσουμε όσα ξέραμε και με τη βούλα της επιστήμης, ρε φίλε...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved