Μοσχαράκι λεμονάτο

ΥΛΙΚΑ

1500 γρ. Μοσχαρίσιο κιλότο, σε χοντρά κομμάτια
900 ml Νερό
120 ml Χυμό λεμονιού
100 ml Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια, χοντροκομμένα
2 Σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
2 Φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
1 Πράσο, χοντροκομμένο
1 Ζωμό κοτόπουλο, σε μορφή gel
1 κ.γ. Μπούκοβο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για το δέσιμο της σάλτσας:
30 γρ. Βούτυρο
25 γρ. Αλεύρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1. Για την ετοιμασία των υλικών. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, καθαρίζουμε τα σκόρδα και τέλος στύβουμε τα λεμόνια και παίρνουμε το χυμό τους.
 
2. Σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος με λίγο απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μιά κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το ελαιόλαδο να κάψει. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος απ’ όλες τις πλευρές τους ώστε να πάρουν χρώμα. Η διαδικασία αυτή θα μας πάρει 10 λεπτά. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα σε ένα βαθύ πιάτο ενώ παράλληλα χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς.
 
3. Αφού χαμηλώσει η θερμοκρασία προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το πράσο στην κατσαρόλα σοτάροντας τα για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη δάφνη και το μπούκοβο και ανακατεύουμε.

Διάβασε ολόκληρη την συνταγή στο σάιτ του σεφ Γιώργου Τσούλη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved