Η τέχνη του BBQ μέσα από τον απόλυτο οδηγό γαστρονομίας

Το «French Grill» ισχυρίζεται ότι το ψηστήρι ξεκίνησε από την Γαλατία.

Την στιγμή που ολόκληρη η ήπειρος της Αμερικής πετάει τα ζώα σχεδόν ολόκληρα πάνω στα κάρβουνα για το BBQ, το βιβλίο της σεφ, συγγραφέα και δημοσιογράφου Susan Herrmann Loomis, έρχεται να κατεδαφίσει τον κανόνα που γνώριζες μέχρι σήμερα: πως το BBQ ήρθε πολύ πριν το ανακαλύψουν οι Αμερικανοί άποικοι.

 

french grill cookbook

 

Η Loomis στο νέο της βιβλίο French Grill, δεν μοιράζεται μόνο συνταγές αλλά και ιστορίες από την Γαλατία, που παραπέμπουν σε κυνήγι αγριογούρουνου του Αστερίξ και του Οβελίξ. Αναφέρεται όλη η τελετουργία με την οποία οι φυλές στη Νορμανδία και την Βρετάνη κυνηγούσαν και ετοίμαζαν την φωτιά για το ψήσιμο. Οι πρακτικές μπορεί να άλλαξαν, αλλά η Loomis φέρνει στην επιφάνεια την ξεχασμένη τεχνική, την συνδυάζει με προσωπικές πινελιές της στο πάντρεμα των γεύσεων και καταλήγει ότι όσα έμαθαν οι μεγάλοι σεφ του σήμερα από τα μεγαθήρια της γαλλικής κουζίνας όπως ο Fernand Point και ο Auguste Escoffier, δεν είναι το μοναδικό πρόσωπο της γαστριμαργικής απόλαυσης – εννοείται πως συνδυάζει το κρέας και με χιλιάδες τυριά. Και ό,τι άλλο καταλήγει σε κάρβουνα ή ψήσιμο.

 

OD BJ758 NORMAN P 20160321163211

Μία ευκαιρία λοιπόν για λίγες παραπάνω γνώσεις και να κάνεις σωστό ψήσιμο όπως οι Γαλάτες. Το βιβλίο είναι διαθέσιμο για αγορά και μπορείς να το βρεις εδώ.

Ρίξε και μία ματιά στον οδηγό μας για το τέλειο BBQ.

Και όχι, οι Αμερικάνοι δεν τα ξέρουν όλα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved