Κρουασάν-πίτσα για φαγάδες του σαλονιού και του λιμανιού

Το σνακ όπως το ονειρευόμαστε.

Αν είσαι φαν του κρουασάν σπέσιαλ, δεν γίνεται να μην αγαπήσεις αυτό το pizza style κρουασάν που έφτιαξαν οι φίλοι μας παρακάτω. 

Εκτός του ότι μιλάμε για τον απόλυτο συνδυασμό γεύσης, εκεί δηλαδή που η γλυκιά ζύμη αγκαλιάζει στοργικά τον εσωτερικό κόσμο της πίτσας, εκτός του ότι μιλάμε για το ταίριασμα δύο αγαπημένων σνακ, πρόκειται και για μία πολύ απλή και γρήγορη διαδικασία, που δεν θα σου πάρει πάνω από μισάωρο.

pizza croissant 2

 

Τσέκαρε τώρα πόσο απλό είναι. Παίρνεις κατεψυγμένη ζύμη κρουασάν ρολό. Την απλώνεις και την κόβεις διαγώνια σε κομμάτια, σε μορφή πίτσας. Απλώνεις πάνω της πουρέ ντομάτας, ενώ στη συνέχεια παίζεις μπάλα με τυριά και αλλαντικά της επιλογής σου. Εδώ καλό είναι να κάνεις ένα μιξγκριλάκι με τρία διαφορετικά είδη τυριών και αλλαντικών, για να υπάρχει ποικιλία στη γεύση αλλά και αρκετή κρούστα τυριού, όταν αυτό θα λιώσει στο ψύσιμο. Κι όπως έχεις απλώσει τα υλικά πάνω στη ζύμη που έχει τη μορφή πίτσας, την τυλίγεις για να πάρει σχήμα κρουασάν και αφού απλώσεις χτυπημένο αυγό από πάνω, βάζεις τα κομμάτια στον φούρνο για 25 λεπτά. Τόσο απλό.      

Κι ακόμα πιο απλό αν δεις το βίντεο:

 ©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved