Η σύγχρονη τέχνη του γλυκού μέσα από τον χάρτη έμπνευσης του Γιάννη Καλδάνη

Τέχνη, ταξίδια & γεύση από τον Έλληνα pastry Wizard.

Από το Rockeffeler center της Νέας Υόρκης – χίλιες και μια νύχτες στα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας του Dubai -ο αγαπημένος Chef της Αθηναϊκής Ριβιέρα Γιάννης Καλδάνης, προκαλεί τα όρια στην ζαχαροπλαστική με τις εκλεπτυσμένες δημιουργίες του.

Επιμελείται νέα concept σε pop ups στη Σαουδική Αραβία, περνάει από το Nammosστο Dubai κάνει κάποιες στάσεις στο Jul’s στην Ibiza, συνεργάζεται με first class εστιατόρια στο Λονδίνο και το Παρίσι. Οι επιρροές που συλλέγει εμπλουτίζουν την τέχνη του και επιστρέφοντας στην Ελλάδα, μοιράζεται τον καλύτερό του εαυτό με τους λάτρεις των γλυκών απολαύσεων.

 

 

Η ζαχαροπλαστική για τον Γιάννη είναι από καιρό ένας καμβάς μαγειρικής δημιουργικότητας. Με καινοτόμες τεχνικές και καλλιτεχνικές παρουσιάσεις επαναπροσδιορίζει τα παραδοσιακά γλυκά και τους δίνει ένα μοντέρνο twist χτίζοντας γέφυρες με τη σύγχρονη γαλλική ζαχαροπλαστική. Η ζαχαροπλαστική είναι μια τέχνη που δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται, και ο Chef, με τις περιπλανήσεις του σε κάθε γωνιά του κόσμου, φροντίζει να φέρνει σε εμάς, τις πιο σύγχρονες τάσεις και τεχνικές.

Με πάθος για την ανανέωση και τη διαρκή αναζήτηση της τελειότητας στη ζαχαροπλαστική, καταφέρνει να ενώσει πολιτισμούς μέσα από τη γεύση. Κάθε επίσκεψή του στο εξωτερικό είναι μια ευκαιρία να φέρει πίσω όχι μόνο νέες ιδέες αλλά και έναν κόσμο γεμάτο χρώματα και αρώματα που αιχμαλωτίζουν τις αισθήσεις μας.

 

 

Στην Αθηναϊκή Ριβιέρα απολαμβάνουμε εδώ και χρόνια τις δημιουργίες του στο μοναδικό εστιατόριο ΙΘΑΚΗ ενώ επιμελείται τα επιδόρπια και σε πολλά άλλα κοσμικά εστιατόρια των Αθηνών. Φέτος, ο Chef μας έχει αποφασίσει να μας κακομάθει με τις μοναδικές του δημιουργίες, οι οποίες πλέον είναι διαθέσιμες καθημερινά στο εξαιρετικό food hall IPPIROTISSA.

Όταν γνωρίσαμε τις νοστιμιές του Γιάννη Καλδάνη και του Αντώνη Κουρκούτα στο εστιατόριο «Ιθάκη»

Εκεί, μπορείτε να απολαύσετε μια πλήρη γκάμα νέων επιδόρπιων και γλυκισμάτων που υπόσχονται να ικανοποιήσουν κάθε γευστική προτίμηση. Για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή έχουν ειδικές διατροφικές ανάγκες, ο Chef μας έχει φροντίσει να συμπεριλάβει επιλογές χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη.

Έτσι, κανείς δεν χρειάζεται να στερείται την απόλαυση ενός υπέροχου γλυκού. Η φροντίδα και η αγάπη που βάζει σε κάθε του δημιουργία αντικατοπτρίζεται σε κάθε μπουκιά, κάνοντας την εμπειρία στο food hall IPPIROTISSA πραγματικά αξέχαστη για όλους. Βρείτε τον σεφ @yianniskaldanis στο Instagram για να εξερευνήσετε περισσότερες από τις εκπληκτικές δουλειές του

 



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved