Πέρα από τα γνωστά και αγαπημένα κομμάτια όπως το φιλέ μινιόν, το ριμπάι, το σέρλοιν και το Τ-μποουν, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος από υποτιμημένα αλλά εξαιρετικά νόστιμα και οικονομικά κομμάτια κρέατος που πραγματικά απογειώνουν τη γεύση.
Το flank, το thick skirt και το thin skirt είναι όλα υπέροχα και αξίζουν να τα δοκιμάσεις, αλλά εδώ επικεντρωνόμαστε στο αγαπημένο του Jamie – το feather steak (γνωστό και ως flat iron steak). Πλούσιο σε γεύση, υφή και μαρμάρωση λίπους, το feather steak έχει ιδανικό μέγεθος για να σε χορτάσει. Ζήτα από τον κρεοπώλη σου να αφαιρέσει τον σκληρό τένοντα που βρίσκεται στο κέντρο του, και θα είναι έτοιμο για μαγείρεμα.
Αλλά πρώτα, υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που πρέπει να θυμάσαι αν θέλεις να μαγειρέψεις την τέλεια μπριζόλα, όποιο κομμάτι κι αν επιλέξεις...
Πριν ξεκινήσεις
Βγάλε τη μπριζόλα από το ψυγείο και άφησέ τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου περίπου μία ώρα πριν το μαγείρεμα – αν τη βάλεις κατευθείαν από το ψυγείο στο τηγάνι ή στη σχάρα, η θερμότητα δεν θα περάσει σωστά στο εσωτερικό. Επίσης, βεβαιώσου ότι το τηγάνι, η σχάρα ή το μπάρμπεκιου είναι πολύ καυτά πριν ξεκινήσεις – αυτό βοηθά στο καραμέλωμα του κρέατος, απαραίτητο για μια νόστιμη κρούστα.
Κατά το μαγείρεμα
Στόχευσε να μαγειρέψεις τη μπριζόλα σου medium-rare έως medium – αν την αφήσεις περισσότερο, θα γίνει σκληρή. Γύρνα τη κάθε περίπου ένα λεπτό ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
Μετά το μαγείρεμα
Άφησέ τη να «ξεκουραστεί» και τρίψε την επιφάνεια με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή βούτυρο για ένα απίστευτα ζουμερό αποτέλεσμα.
Αν θυμάσαι αυτές τις συμβουλές, θα έχεις τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά. Και για να το κάνεις ακόμα πιο εύκολο, ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα.