Όχι πως δεν έχεις ήδη ανάψει τη σχάρα σου, αλλά το ότι καλοκαιριάζει είναι μια πολύ καλή αφορμή για να ψήσεις ακόμα περισσότερες φορές. Ειδικά το τοπίο μπάρμπεκιου με μπίρα και φίλους, φαντάζει ονειρικό.
Η μπριζόλα είναι έχει πάντα την τιμητική της. Και παρόλο που η γεύση κάνει την διαφορά με το να είναι ζουμερή στο εσωτερικό, είναι και προσωπική επιτυχία να πετύχεις και τα σημάδια που αφήνει πάνω της από την σχάρα. Όποιο κομμάτι και αν προτιμήσεις από το βοδινό, πρέπει να ακολουθήσεις τα βήματα σωστά για να το πετύχεις.
Τοποθετήστε τις μπριζόλες στη σχάρα διαγώνια, σε γωνία 45 μοιρών κατά μήκος της κατεύθυνσης που έχουν οι σχάρες. Ψήστε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια γύρνα τις μπριζόλες κατά ένα τέταρτο της στροφής - 90 μοίρες. Στη συνέχεια άσε τις μπριζόλες σου να κάτσουν στην σανίδα κοπής για 5 λεπτά αφού τις βγάλεις από τη σχάρα. Αυτό θα ολοκληρώσει το μαγείρεμα και ονομάζεται carryover. Πιθανότατα το έχεις ακούσει, ότι δεν πρέπει να κοπεί το κρέας τα πρώτα λεπτά, ώστε να διατηρήσει τους χυμούς του. Και έτσι πρέπει.
Ανεξάρτητα από το είδος της μπριζόλας που θα επιλέξεις, ανεξάρτητα από το πάχος τους, βεβαιώσου ότι έχεις καθαρίσει καλά τη σχάρα, καθότι μια καθαρή σχάρα θα προσφέρει ακόμα πιο ξεκάθαρα σημάδια.
Enjoy.