Πώς θα ψήσεις τις πανσέτες χωρίς να γίνουν κάρβουνο

Είναι ξεκάθαρα από τα νοστιμότερα που θα βάλεις στο μπάρμπεκιου. Αλλά ακόμα και αυτό, θέλει τη δική του τέχνη.

Το κομμάτι

Η πανσέτα είναι ένα απίστευτα μαρμάρινο κομμάτι κρέατος που προέρχεται από την κοιλιά του γουρουνιού. Είναι ο μυς που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και απλώς επικαλύπτεται με τα εφεδρικά πλευρά. Στην πραγματικότητα, δεν είναι η πραγματική κοιλιά ή κάποιο άλλο όργανο του χοίρου. Η πανσέτα  έχει μια μεγάλη αναλογία 50% άπαχου μυών και 50% λίπους, που προφανώς όταν ψήνεται σωστά δίνει μια καταπληκτική γεύση.

Το ψήσιμο

Τοποθέτησε τις πανσέτες ακριβώς πάνω από τα κάρβουνα για απευθείας ψήσιμο.  Επειδή η υφή της χοιρινής κοιλιάς είναι ακριβώς εκεί που τη θέλουμε, χρειαζόμαστε τρία με τέσσερα λεπτά. Μετά, γύρισέ τις από την ανάποδη και ψήσε ξανά σε απευθείας φωτιά. Κλείσε τη αν ψήνεις σε τέτοια που να διαθέτει καπάκι για να ελαχιστοποιήσεις τις εξάρσεις και κοίτα να κοιτάς τις πανσέτες άνα δύο λεπτά.  χοιρινή κοιλιά για 2 λεπτά. Αν δεν είναι αρκετά τραγανό και ψημένο, κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά.

Το τραγάνισμα είναι σημαντικό, γιατί διαφορετικά το λίπος θα μαστιχώσει, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να το φας. Πολύ προσοχή λοιπόν στο ψήσιμο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved