Ταραμοσαλάτα ροζ ή λευκή: Ποια πρέπει να διαλέξεις;

Σου δίνουμε την απάντηση, για να μην ψάχνεσαι.

 

Δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της Σαρακοστής, είναι η κορυφαία αλοιφή για εμάς και την αγαπάμε όλες τις ημέρες. Διαλέγουμε ανάμεσα στις δύο επιλογές λευκή και ροζ/κόκκινη και αιτιολογούμε την απάντησή μας. Σου λέμε από την αρχή, να προτιμήσεις τη λευκή.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο είδη ταραμά το λευκό και αυτό με το έντονο ροζ χρώμα που το χρώμα που προέκυψε από την προσθήκη χρωστικών στον κοινό (λευκό) ταραμά. Κάπως έτσι με απλά λόγια λέμε ότι ο λευκός ταραμάς θεωρείται ποιοτικά ανώτερος, αφού έχει δεχτεί μικρότερη επεξεργασία πριν φτάσει στο πιάτο μας.

Και μπορεί λόγω χρώματος το ροζ να κλέβει τις εντυπώσεις στο τραπέζι, περισσότερο είναι όμως για αισθητικούς λόγους. Και ουσιαστικά σημαίνει ότι έχει υποστεί παραπάνω επεξεργασία. Εάν θέλεις να τον χρωματίσεις για τον όποιον δικό σου λόγο, διότι εμείς δεν τον βρίσκουμε, να ξέρεις ότι το χρώμα μπορεί να προκύψει φυσικά από τον χυμό από παντζάρια ή την πιο έντονη γευστικά πάπρικα.

 

 

Extra tip: Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Όπως είναι λογικό λόγω της θαλασσινής προέλευσης η ταραμοσαλάτα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες Α και D, κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.

Ακόμη, ως προς τον τρόπο που φτιάχνεται είναι εύκολη όμως εμείς θα σε συμβουλεύαμε να αγοράσεις λευκό ταραμά από κάποιο deli ή σούπερ μάρκετ που εμπιστεύεσαι. Απλά να σου πούμε, ότι παρασκευάζεται από αβγά του κυπρίνου ή του μπακαλιάρου, ή απλά αβγοτάραχο, το οποίο αφαιρείται από το ψάρι και ωριμάζει με τη βοήθεια του αλατιού για συγκεκριμένες μέρες. Στη συνέχεια αναμειγνύεται με λεμόνι, ελαιόλαδο και ψωμί ή πατάτα. 

Ακόμη για να τη δοκιμάσεις σωστά, σου προτείνουμε μέρη για να βρεις καλές λαγάνες.

Σε αυτούς τους φούρνους θα βρεις τις πιο νόστιμες λαγάνες



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved