Όσα χρόνια και να περάσουν πάντα θα στηρίζουμε τις καντίνες

Τέσσερις άντρες συντάκτες μιλάνε για το καλύτερο «βρώμικο» στην Αθήνα.

Ένα από τα αγαπημένα μας θέματα στο γραφείο είναι το φαγητό και όπως μπορείς να καταλάβεις αυτό σημαίνει ότι συζητάμε ξανά και ξανά για το πού μπορούμε να φάμε καλά. Εξάλλου, πιστεύουμε ότι το φαγητό είναι εμπειρία και άρα πρέπει να το απολαμβάνουμε. Ένα από αυτά που λατρεύουμε είναι το «βρώμικο» και αυτή την φορά είπαμε να μοιραστούμε τις προτιμήσεις μας. Το τίμιο βρώμικο εξάλλου είναι πάντα κλασική επιλογή, όποια θέση και να έχεις, ό,τι ηλικία και να έχεις. Οπότε ρίξε μια ματιά στις επιλογές των συναδέλφων και ίσως ταυτίζονται με τις δικές σου μπορεί και όχι. Σκέφτηκα να κάνω αυτό το κείμενο αυστηρά αντρικό και να μου πουν αυτή τη φορά εκείνοι τις δικές τους προτιμήσεις. Για να δούμε τι είπαν:

Ας ξεκινήσω με τον διευθυντή του Ratpack.gr -Κώστας Χρήστου- που μου εξομολογήθηκε σχεδόν με ερωτικό τόνο στην φωνή του ότι αγαπάει πολύ και δεν απαρνιέται ποτέ τα…λουκάνικα. Θεωρεί πως ότι τα «ενσωματώνει» μέσα είναι ακαταμάχητο, αδιαφορώντας για τις κακές φήμες που μπορούν να το περιβάλλουν. Εξάλλου, έχει βρει το δικό του αγαπημένο μαγαζί για να το απολαμβάνει σωστά κάπου νότια, στο Φάληρο.

Τι εννοεί δεν έχεις φάει «βρόμικο» από τον Μερακλή;

Ο αρχισυντάκτης -Χρήστος Κάβουρας- μιλάει με λάγνο ύφος για τις αγαπημένες του κοτομπουκιές. «Η ποιότητα του βρώμικου κρίνεται από το πόσο καλές είναι κοτομπουκιές και το κοτόπουλο πανέ που μπορεί να έχει μία καντίνα. Μου αρέσει ο συνδυασμός με το ταμπάσκο και τη μαγιονέζα». Και κάνει μία παύση καθώς φαίνεται να ανακαλεί γευστικές μνήμες. Και μου λέει ότι αυτό που θέλει το βρίσκει στην πλατεία Μαβίλη, αλλιώς για κοτομπουκιές πάω στη Μιχαλακόπουλου.  «Αν δεν τα βρω αυτά, θα ψάξω πανσέτα που παραδόξως τη βρίσκω στην Κηφισιά». Έχει διάθεση για tour στην πρωτεύουσα από ότι φαίνεται.

5 καντίνες στα Βόρεια Προάστια για μετά τη βραδινή μας έξοδο

Στον Άγγελο Κωνσταντούλια του αρέσει να κάνουν «κουμάντο» αυτοί που ξέρουν. Όπως μου λέει για εμένα το βρώμικο είναι συνώνυμο με το καλαμάκι χοιρινό με δύο χοιρινά, διευκρινίζει. Αφήνω τον «μάστορα» να βάλει ό,τι νομίζει εκείνος γιατί εκείνος ξέρει καλύτερα, και καθώς σχολιάζει διακρίνεται ένας δέος στα μάτια του. Δεν επιλέγω το πιο δημοφιλές της καντίνας, αλλά εκείνο που κατά τη γνώμη μου είναι το πιο νόστιμο. Αυτό το βρίσκω σε καντίνα στη Μεταμόρφωση.

Ο αθλητικογράφος Ηλίας Λαλιώτης από το Onsports που είμαστε σε διπλανά γραφεία μιλάει για ένα άλλο είδος «βρώμικου» που ειλικρινά αγνοούσα. Όπως μου είπε ότι λατρεύει το γηπεδικό βρώμικο. Ομολογώ, ξαφνιάστηκα με αυτό και τον ρωτάω τι ακριβώς εννοεί με αυτό και μου αναφέρει για τις καντίνες που στήνονται σε όλα αυτά τα αθλητικά events, που παρακολουθεί και καταγράφει και άρα έχει γίνει κομμάτι στο δικό του food culture. Μου ανέφερε κάτι για γηπεδικό λουκάνικο, φαντάζομαι θα είναι ωραίο.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved