5 καντίνες στα Βόρεια Προάστια για μετά τη βραδινή μας έξοδο

Για να φας από το κλασικό «βρώμικο» μέχρι bao bun.

 

Τα πράγματα είναι απλά. Μετά από ποτό και ξενύχτι, συνήθως η κατάληξη είναι να θέλουμε ένα βρώμικο. Και αυτό γιατί μάλλον είναι στη νοοτροπία του Έλληνα. Προσωπικά, δεν είναι λίγες οι φορές που θυμάμαι να έχουμε πάρει βρώμικο μετά από έξοδο και να καθόμαστε σε σκαλάκια για να το φάμε, όσο καλά και να είχαμε ντυθεί. Βέβαια, έχω μνήμες να φοράω και τα αθλητικά μου και να πηγαίνω με τους φίλους μου για βρώμικο και να συζητάμε όλα τα προβλήματά μας. Είναι αυτό που λέμε παντός καιρού. Όπως και να έχει, κάπου μέσα σε όλα αυτά τα σκηνικά, ένα καλό βρώμικο ήταν πάντα προϋπόθεση. Κάπως επειδή οι εξορμήσεις στα  μπαρ ανεβαίνουν, θα σε βοηθήσουμε να βρεις πού μπορείς να πας στα Βόρεια αυτή τη φορά. Σκέφτηκα να μην βάλουμε στη λίστα μόνο τα κλασικά, αλλά και διαφορετικές προτάσεις, αφού όλα εξελίσσονται.

5 μαγαζιά για να βγεις στου Ψυρρή

Αλέκος

Δεν χρειάζονται συστάσεις, η καντίνα του Αλέκου είναι σημείο αναφοράς για το Νέο Ηράκλειο και βρίσκεται λίγο πιο πέρα από το ΟΑΚΑ. Είναι κάτι σαν αξιοθέατο της περιοχής, στην καντίνα του Αλέκου θα δεις ουρές με άτομα από όλες τις ηλικίες, από πιτσιρικάδες μέχρι και μεγαλύτερους ανθρώπους. Όλοι ξέρουν τον Αλέκο και πλέον μπορείς να κάνεις παραγγελία και online για να μην χάνεις και χρόνο. Είναι το μεγάλο σάντουιτς, οι τέλειες τηγανητέςπατάτες, οι άψογες αλοιφές που κάνουν το βρώμικο του Αλέκου να ξεχωρίζει. Το all time classic καλαμάκι χοιρινό σε σάντουιτς, το οποίο το φτιάχνεις όπως θέλεις, είναι και η δική μου αγαπημένη επιλογή. Είναι μία σχέση αγάπης.
Μαρίνου Αντύπα 47, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 2824331

 

Καντίνα, ο Μήτσος

Επίσης και εδώ δεν χρειάζονται συστάσεις και μεταφερόμαστε στη Μεταμόρφωση. Πρόκειται για ένα μέρος για να δοκιμάσει κάποιος ένα σάντουιτς, από εκείνα τα τίμια που δεν χάνουν την αξία τους μέσα στον χρόνο. Κλασικό βρώμικο, όπως το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε χωρίς να μετράς τις μπουκιές σου. Η ποσότητα είναι γενναία αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε πιάσει και στα μεγάλα πλεονεκτήματα του ακόμη είναι ότι περιέχει άφθονες πατάτες. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να πας να δοκιμάσεις. Κατά τα άλλα η «σύνθεση» του είναι γνωστή -καλαμάκι χοιρινό -κοτόπουλο ή λουκάνικο- τυροκαυτερή-μαγιονέζα-μουστάρδα-κέτσαπ, ντομάτα-κρεμμύδι.
Αναγεννήσεως 48, Μεταμόρφωση, τηλ. 212 1003798

 

Καντίνα, ο Σπύρος

Ακόμη πιο Βόρεια κάπου ανάμεσα στην Κηφισιά και στα Μελίσσια, στην Χαριλάου Τρικούπη, θα βρεις την καντίνα του Σπύρου. Οι βόρειοι, οι πολύ βόρειοι ξέρουν καλά τον Σπύρο, αφού τα σάντουιτς του δημιουργούν ουρές. Από αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα σάντουιτς με τα πανσετάκια, όπου είναι πολύ δύσκολο να μείνεις μόνο σε ένα. Το κρέας είναι καλοψημένο και ζουμερό, ενώ τα ψωμάκια είναι «αέρινα» και δεν σε βαραίνουν -βασικό αυτό όταν τρως από καντίνα. Θα τα βρεις σε δύο μεγέθη για να διαλέξεις ανάλογα με την όρεξή σου. 
Χαριλάου Τρικούπη, Π. Μπακογιάννη, Κηφισιά
 
 

 

Busty's Burger

Βρώμικο δεν είναι μόνο το σάντουιτς, άρα και ένα πραγματικό μπέργκερ με ζουμερό μπιφτέκι και τηγανητές πατάτες. Ναι, είναι τέλειο να μπορείς να φας ένα πλούσιο μπέργκερ και αυτό θα το βρεις στη θρυλική καντίνα-μπεργκεράδικο στο Μαρούσι. Έστω ότι έχεις βγει εκεί κοντά στην περιοχή θα πας στο Busty's Burger που κάθε μπέργκερ του περιέχει μπιφτέκι 200 γρ. Επίσης, όλα τα ονόματα στον κατάλογο που θα βρεις είναι γυναικεία. Για παράδειγμα, η Barbara περιέχει πέρα από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, iceberg, τυρί cheddar, μπέικον, BBQ σώς και μαγιονέζα.
Πεντέλης και Δάφνης, Μαρούσι, τηλ. 698 563 0823

 

 

 

Mr Pug's Canteen

Και επειδή πάντα υπάρχει εξέλιξη ακόμη και στις καντίνες, ξεφεύγουμε λίγο από τα κλασικά και πάμε σε μία διαφορετική πρόταση, στο Χαλάνδρι. Και γιατί να μην δοκιμάσεις και μια άλλη κουζίνα από το Mr Pug's Canteen; Πρόκειται για μια ιδιότυπη καντίνα, αφού αυτή τη φορά δεν θα δοκιμάσεις ένα κλασικό βρώμικο, αλλά bao bun και churros. Mπορείς να επιλέξεις bao bun γαρίδα tempura με celery, curry και σως σουσάμι. Και για γλυκό μπορείς να πάρεις τα υπέροχα churros με σοκολάτα.
Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6824001

*Μπορείς να τσεκάρεις και τηλεφωνικά τα ωράρια της κάθε καντίνας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved