Πώς θα βράσεις και θα ξεφλουδίσεις τα αβγά σαν επαγγελματίας σεφ

Ακόμα παιδεύεσαι; Έχουμε hacks που σώζουν κάθε εργένη.

Τα αγαπάμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άντρες φοβούνται να ασχοληθούν με τα αβγά. Αν το τηγανητό τους προκαλεί πονοκέφαλο, το βραστό σίγουρα προκαλεί ημικρανία. Και αν δεν είναι αρκετά βραστά; Και αν σπάσουν; Και αν μαζί με το κέλυφος τραβήξεις και ασπράδι; Επειδή λοιπόν όλα έχουν τον τρόπο τους και το αβγό έχει ξεχωριστή θέση στη ζωή μας και στο τραπέζι μας, παρουσιάζουμε έναν απλό οδηγό.

 

 

Το βράσιμο

Πάρε τα αβγά σου κατευθείαν από το ψυγείο και τοποθέτησέ τα σε ήδη βραστό νερό. Αν το νερό βράζει πολύ, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Μαγείρεψε τα αβγά σου για 11 λεπτά αν τα θέλεις σφιχτά και έξι αν τα θες πιο μαλακά. Σερβίρεις.

Αν πάλι θέλεις να τα σερβίρεις κρύα, βάλτε τα αμέσως σε παγωμένο νερό. Αφήστε τα να κρυώσουν σε αυτό το νερό για τουλάχιστον 15 λεπτά ή και, αν δεν θες να φας αμέσως, στο ψυγείο για μια νύχτα. Θα τα ξεφλουδίσεις πιο εύκολα κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό.

Διάβασε επίσης: Η απόλυτη μέθοδος για τηγανητό αβγό.

Και ένας οδηγός για καλό ξεφλούδισμα

Φρόντισε να έχουν κρυώσει εντελώς τα αβγά σου. Όπως είπαμε, πέρα από το κλασσικό 15λεπτο, θα είναι ακόμα καλύτερα αν καθίσουν όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Όσο πιο δροσερό είναι το αβγό, τόσο πιο σταθερή και σφιχτή θα είναι η δομή του και τόσο λιγότερο πιθανό θα είναι να βγάλεις κομμάτια ασπραδιού όταν αφαιρείς το κέλυφος.

Η ψύξη των αυγών κατά τη διάρκεια της νύχτας μείωνει τον αριθμό των αβγών με κακή φλούδα σε σύγκριση με εκείνα που ξεφλουδίστηκαν μετά από λίγα λεπτά στο νερό  (ή, ακόμη χειρότερα, κατευθείαν από την κατσαρόλα).

Σπάστε τα απαλά σε όλη την επιφάνειά τους, ξεκινώντας από το πιο χοντρό με τσόφλι σημείο και περιστρέφοντας τα απαλά και χτυπήστε τα γύρω-γύρω. Οι πολλές ρωγμές διευκολύνουν το απαλό ξεφλούδισμα του κελύφους κάτω από τρεχούμενο νερό.

Καλή όρεξη



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved