6 εναλλακτικοί (απλοί) τρόποι για να προσθέσεις πρωτεΐνη στη σαλάτα σου

Αναβάθμισε τη σαλάτα σου εύκολα.

 

Καλοκαίρι είναι και με την πολλή ζέστη, δεν θέλουμε να τρώμε βαριά. Θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται και για την εποχή της σαλάτας, που αν της βάλεις και τα κατάλληλα συστατικά μπορεί να σταθεί και ως ελαφρύ, θρεπτικό γεύμα.

Κάπως έτσι σκεφτήκαμε πως είναι πραγματικά χρήσιμο να σου δώσουμε μερικά tips για πιο πλούσιες σαλάτες με παραπάνω πρωτεΐνη. Ιδανική πρόταση και για εσένα που γυμνάζεσαι. Και επειδή τα πράγματα δεν θέλουν κόπο, τα παρακάτω θα σε βοηθήσουν.

Μπορείς να κάνεις άπειρους συνδυασμούς και να φτιάξεις μια σαλάτα που θα σου αρέσει πραγματικά. Δεν είναι ανάγκη να είναι μαρουλοσαλάτα, μπορεί να έχει και ντομάτες ή ό,τι άλλο νομίζεις. Φτιάχνεις τη βάση που σου αρέσει και ενισχύεις με πρωτεΐνη. Επίσης, όταν λέμε πρωτεΐνη δεν είναι εννοούμε μόνο αυγά, σολομό και στήθος κοτόπουλο.

pexels harish p 11058247

1. Ρεβίθια

Είναι ο πιο απλός τρόπος για να βάλεις πρωτεΐνη στη σαλάτα. Αν δεν θέλεις να βράζεις, παίρνεις μια έτοιμη κονσέρβα. Με ¼ φλιτζ. ρεβίθια, προσθέτεις 6 γρ. πρωτεΐνης στο γεύμα σου. Τα ρεβίθια γενικά είναι από τα αγαπημένα όσπρια της εποχής μας, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες και μπορούν να μαγειρευτούν με δεκάδες τρόπους.

Πώς να πανάρεις σωστά το σνίτσελ

2. Κινόα

Η δημοφιλία της κινόα στην ελληνική διατροφή είναι τόσο μεγάλη σήμερα που κυκλοφορεί ακόμη και σε κατεψυγμένο προϊόν στα γρήγορα γεύματα. Σούπερ θρεπτική, κάθε φλιτζάνι κινόα περιέχει περίπου 8 γρ. πρωτεΐνης και προκαλεί αίσθημα κορεσμού. Πέρα από αυτό, περιέχει 5 γρ.με φυτικές ίνες που βοηθαει στο πεπτικό.

pexels zns foodnatureart 8996059

3. Καρύδια

Τέλειος τρόπος για να αυξήσεις την πρόσληψη πρωτεΐνης. Τα καρύδια είναι επίσης πηγή καλών λιπαρών που βοηθούν στην φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Υπάρχουν άπειροι τρόποι να βάλεις τα καρύδια στη σαλάτα, το πιο απλό είναι να ρίξεις μερικά από πάνω. Ανά ¼ φλιτζάνι παίρνεις 4,5 γρ. πρωτεΐνης.

4. Τόνος

Αγαπημένος τόνος, που απλά τον προσθέτεις σε μαρουλοσαλάτα. Μια κονσέρβα 130 γρ. περιέχει κατά μέσο όρο 30 γρ. πρωτεΐνη. Στην αγορά υπάρχει και τόνος συνδυαστικά με φασόλια, είναι υπέροχος. Βάλε και λίγο ξίδι και έχεις έτοιμο ένα ελαφρύ γεύμα.

pexels polina tankilevitch 4518581

5. Τόφου

Ένα από τα αγαπημένα υλικά της vegan κουζίνας που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους. Προς το παρόν, να αναφέρουμε ότι μπορεί να «αντικαταστήσει» το τυρί, αλλά γενικά μπορεί να μπει σε δεκάδες συνταγές. Γιατί να μην το δοκιμάσεις, αν δεν θες ζωικό προϊόν; Περιέχει 15 γρ. πρωτεΐνης στα 100 γραμμάρια.

5 βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το κρασί αν είσαι αρχάριος

6. Φασόλια

Τα αγαπημένα όσπρια της ελληνικής κουζίνας. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά, απλά να τα βράσεις. Αν πάλι ούτε αυτό θέλεις, τα αγοράζεις έτοιμα, υπάρχουν πλέον έτοιμα βρασμένα και σε σακουλάκια. Η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι 17γρ. στα 100 γραμμάρια. 

Επισήμανση: Για να είσαι σίγουρος για την ποσότητα πρωτεΐνης που θα πάρεις, μπορείς να βλέπεις τα ταμπελάκια διατροφικής αξίας στις συσκευασίες των τροφίμων. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved