Κοκορέτσι, μαγειρίτσα, φρυγαδέλι: Ποιο ψηφίστηκε ως το καλύτερο πιάτο στον κόσμο;

Το Taste Atlas βαθμολόγησε οτιδήποτε έχει συκωτάρια και εντόσθια και φυσικά η ελληνική κουζίνα βρέθηκε στην κορυφή.

Εμείς εδώ στο Ratpack έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία σε οτιδήποτε έχει να κάνει με φαγητό. Μάλιστα το κρέας έχει την τιμητική του και έχουμε μιλήσει για την τέχνη του κοκορετσιού, για τη μαγειρίτσα που είναι ό,τι καλύτερο σε κρεατόσουπα και για τα 7 επικά μπριζολάδικα τα οποία καμαρώνει η Αθήνα. Το Taste Atlas έρχεται να επιβεβαιώσει πως εμείς εδώ στην Ελλάδα, κάτι κάνουμε καλά με το κρέας.

 

 

 

Στην τελευταία λίστα, ζήτησε από τους χρήστες να ψηφίσουν τα καλύτερα πιάτα αναφορικά με συκωταριά και εντόσθια και το ελληνικό κοκορέτσι βρέθηκε στην κορυφή. Με βαθμολογία 4.6 το κοκορέτσι είναι το καλύτερο πιάτο συκωταριάς στον κόσμο, με τη μαγειρίτσα να έρχεται στην 9η θέση και το φρυγαδέλι στην 20η θέση.

 

Η διαφορά του ελληνικού κοκορετσιού με το τούρκικο

Γιατί το ελληνικό κοκορέτσι βρέθηκε στην 1η θέση και το τούρκικο στην 4η; Διότι δεν είναι το ίδιο πιάτο. Αν και τα δύο είναι παραδοσιακά πιάτα από εντόσθια, προέρχονται από διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις και έχουν κάποιες αξιοσημείωτες διαφορές. Στην ελληνική κουζίνα χρησιμοποιούμε αρνίσια εντόσθια όπως πνεύμονες, νεφρά, καρδιές, συκώτι, γλυκάδια και μπαχαρικά ενώ στην Τουρκία χρησιμοποιούν λεπτό και παχύ έντερο και μόνο γλυκάδια χωρίς άλλα εντόσθια .

Όπως και να ‘χει, τα πάντα είναι υποκειμενικά. Αλλά η πρώτη θέση και η κρίση των χρηστών είναι αντικειμενική και αδιαμφισβήτητη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved