Το Suntory Ao φέρνει πέντε whisky από όλο τον κόσμο σε ένα μπουκάλι

Ιαπωνία, Σκωτία, Ιρλανδία, Καναδάς και ΗΠΑ, συναντιούνται σε ένα νέο μοναδικό blend.

Μπορεί η ταυτότητα του ιαπωνικού whisky να γνωρίζει μία κρίση ταυτότητας εξαιτίας της σκωτσέζικης νομοθεσίας, αλλά αυτό δεν σταματάει την ηγέτιδα Suntory στο να δοκιμάζει καινούργια πράγματα. Η νέα της εμφιάλωση, φέρνει πέντε υπέροχα blends σε μία luxury εμφιάλωση με την ονομασία, Suntory World Whisky Ao.

sunt1

Είναι η πρώτη παγκόσμια ενέργεια της χώρας στο χώρο του whisky, αφού έχει στόχο να μοιραστεί σε κάθε ήπειρο και, μέχρι πρότινος, οι πωλήσεις ήταν διαθέσιμες μόνο στην Ιαπωνία. Το blend φέρνει την υπογραφή του master blender Shinji Fukuyo, ο οποίος τονίζει πως τα χαρακτηριστικά από τα αποστακτήρια καταφέρνουν να αποκτήσουν μοναδική ισορροπία και γεύση χάρη στο art of blending της Suntory – και εδώ που τα λέμε η εταιρεία έχτισε δίκαια τον δικό της μύθο πάνω στο blending του whisky.

Διάβασε επίσης: Πώς να αναγνωρίζεις τον καπνό στα peated single malts. 

Όπως αναφέρει και η ίδια η Suntory, οι σκωτσέζικες νότες φέρνουν τα αρώματα των Ardmore και Glen Garioch, οι ιρλανδικές του Cooley, το Albert Premium του Καναδά, το Jim Beam των ΗΠΑ και των Yamazaki και Hakushi της Ιαπωνίας. Πολλοί χαρακτήρες που σίγουρα χρειάζονται μαεστρία για να αναδειχθούν.

 

 

Η τελευταία νότα έρχεται στον σχεδιασμό, μιας και η Suntory συνεργάστηκε με τον θρυλικό καλλιγράφο Tansetsu Ogino, για να σχεδιάσει τις γραμματοσειρές στο μπουκάλι και να δώσει άλλη μία αυθεντική ταυτότητα στην εμφιάλωση, η οποία πωλείται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό μόλις για 55 δολάρια.

Καλή απόλαυση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved