Μήπως να ξεκινήσεις να πίνεις το gin tonic σου όπως οι Ισπανοί;

Η μεσογειακή πατέντα που θα απογειώσει τις καλοκαιρινές ποτάρες σου.

Αν έχουμε συνδέσει κάτι με το καλοκαίρι, εκτός από την παραλία, τις ρακέτες και την ηλιοθεραπεία, είναι τα ποτά. Πιο συγκεκριμένα, καλές οι μπίρες και τα κοκτέιλ αλλά το gin tonic, το τίμιο ποτό του καλοκαιριού, έχει την δική του χάρη. Και παρότι τα μπαρς μας έχουν βάλει σε ένα καλούπι να πιστέψουμε πως το ποτό δεν σηκώνει update, έρχεται η πατέντα που κάνουν οι Ισπανοί για να το απογειώσει.

Το Spanish gin tonic διαφέρει στο γαρνίρισμα. Από εσπεριδοειδή μέχρι μέντα και ξυλάκια κανέλας, οι Ισπανοί bartenders αφήνουν για λίγη ώρα το gin μέσα στο γαρνίρισμα της επιλογής του πελάτη για να τραβήξει την γεύση. Στη συνέχεια προσθέτουν tonic και ανακατεύουν ελαφρά το ποτό στο σέικερ ώστε να πλημμυρίσει η γεύση του γαρνιρίσματος.

galleriahome 01

Στη συνέχεια χρειάζεσαι μεγάλο ποτήρι με πολύ μεγάλο στόμιο (σ.σ.: γκούγκλαρε goblet glass και θα καταλάβεις). Του βάζεις πολύ πάγο, ρίχνεις μέσα το ανακατεμένο μείγμα και γαρνίρεις με το υλικό που έχει επιλέξει (σ.σ.: για παράδειγμα φέτα πορτοκαλιού, ή μέντα, ή λεμονιού).

Αυτή τη μαγεία κάνουν οι Ισπανοί και ισχυρίζονται πως το gin tonic αποκτά πιο πλούσια και γεμάτη γεύση. Μήπως να τους ακούσουμε;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved