Με αυτές τις μαρινάδες κάνεις απόλυτο κουμάντο στην κουζίνα

Μετά από αυτό δεν θα φας ποτέ ξανά άνοστο φαγητό.

Όλο το ζουμί βρίσκεται στη μαρινάδα. Μπορεί να έχεις το καλύτερο κρέας, μπορεί να είσαι τρομερός στο ψήσιμο, αν όμως δεν ξέρεις από μαρινάρισμα, ενδεχομένως τα φαγητά να μην τρώγονται στο τέλος.

 

Εσύ ξέρεις να σερβίρεις σωστά ένα ποτήρι κρασί;

Για να φτάσεις στην απόλυτη γευστική κορύφωση όταν μιλάμε για κρέας, δύο είναι τα σημεία κλειδιά. Το ένα είναι ασφαλώς η ποιοτική πρώτη ύλη. Το δεύτερο και σχεδόν εξίσου σημαντικό, μια ωραία μαρινάδα.

Η ιστορία του μαριναρίσματος έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ρώμη. Και αν κάποια πράγματα τα ενέκρινε και ο ίδιος ο Ιούλιος Καίσαρας, ποιοι είμαστε εμείς οι κοινοί πληβείοι για να διαφωνήσουμε;

 

 
 

Αν είσαι νέος στο σπορ, πάρε μερικά μαθήματα μαριναρίσματος

Ένα μεγάλο μυστικό κάθε μαρινάδες είναι ότι διατηρει το κρέας ζουμερό και γεμάτο γεύση, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στο καλύτερο ψήσιμό του.

Espresso Martini: Το κοκτέιλ που επιμένει να επιστρέφει

Όποια κι αν επιλέξεις, να έχεις κατά νου ότι για να εκμεταλλευτείς στο μέγιστο πρέπει να την τοποθετήσεις μαζί με το κρέας σε σακουλάκια ασφαλείας, έτσι ώστε αυτό να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα στη διάρκεια του μαριναρίσματος.

Επιπλέον, καλό είναι να αφήνεις τις λεπτές φέτες κρέατος να μαριναριστούν για τουλάχιστον τριάντα λεπτά και τα μεγαλύτερα κομμάτια για όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες.

Διαβάστε περισσότερα στο παρακάτω άλμπουμ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved