Ο σωστός τρόπος να κάνεις smash το burger σου

Αν νόμιζες πως τα κάνεις όλα σωστά, καιρός να αναθεωρήσεις.

Όταν οι Γερμανοί πολίτες από το λιμάνι του Αμβούργου άρχισαν να φεύγουν από την πατρίδα τους για τις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα του 19ου αιώνα, έφεραν μαζί τους ένα πιάτο που αποτελείται από ψιλοκομμένο μαγειρεμένο βοδινό κρέας γνωστό ως frikadellen.

Πώς θα κόψεις το κρέας χωρίς να πάθεις κατάθλιψη;

 
 

Αρχικά τρωγόταν χωρίς ψωμί, το frikadellen έγινε γνωστό ως μπριζόλα Αμβούργου στη νέα του χώρα και έγινε δημοφιλής καθώς οι Γερμανοί μετανάστες μετακινήθηκαν δυτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και άρχισαν να σερβίρουν το πιάτο σε κρατικές εκθέσεις στις οποίες συμμετείχαν πεινασμένοι αγρότες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, σύμφωνα με τον μελετητή του burger George Motz.

Τα μπιφτέκια έχουν κοπανιστεί ή "θρυμματιστεί" μέχρι να είναι εξαιρετικά λεπτά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος για να διατηρηθούν οι άκρες τραγανές και το εσωτερικό ζουμερό, είναι ιδιαίτερα ζεστά τη στιγμή που θα μπουν σε ψησταριές σε κάποια πίσω αυλή.

 

 
 

Παρόλο που ένα smash burger μπορεί να ετοιμαστεί σε τηγάνι ή σε μια παραδοσιακή εστία, ο Ty Goerke, ο επικεφαλής σεφ στην αναπτυσσόμενη αλυσίδα fast-casual Smashburger, λέει ότι προτιμά να χρησιμοποιεί ψησταριά… για λόγους ασφαλείας.

«Η τεχνική του σπασίματος μπορεί να γίνει με κάθε τρόπο. Προσωπικά, μου αρέσει να χρησιμοποιώ ψησταριά γιατί δεν καίγομαι τόσο πολύ», λέει ο Goerke. «Ένας άλλος λόγος που μου αρέσει η σχάρα είναι ότι είναι πιο εύκολο να «κόψω» το μπιφτέκι από την επιφάνεια. Όταν το μπιφτέκι θρυμματίζεται, δημιουργεί κρούστα.

 

 
 

Πρέπει να αποκοπεί από τη σχάρα για να κρατηθεί το υγρό του σωστά. Υπάρχει μια ειδική κίνηση που χρησιμοποιούμε για να βεβαιωθούμε ότι θα βγάλουμε ολόκληρο το μπιφτέκι από τη σχάρα. Στην πραγματικότητα ακονίζουμε τις σπάτουλες μας για τις ψησταριές για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να εκτελέσουμε αυτό το βήμα σωστά.»

Εδώ θα βρεις μερικά βασικά βήματα για το πως θα μαλακώσεις και θα ψήσεις το κρέας σου σωστά:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved