Η νέα hitech ψησταριά της Traeger έχει οθόνη αφής και ήρθε πάνω στην ώρα

Ψήνει τα πάντα, μπορεί να σωτάρει και συνδέεται με το κινητό σου όσο πίνεις μπίρες με τους κολλητούς.

Δεν μπορούμε να πούμε σιγουριά αν η πανδημία και τα lockdown έκαναν μεγαλύτερη ζημιά στην εστίαση ή στις σπιτικές μαζώξεις, αλλά ευτυχώς όλα αυτά τείνουν να γίνουν απλά κακές αναμνήσεις. Ίσως η φετινή βαρυχειμωνιά πήγε αρκετά πιο πίσω τους σχεδιασμούς μας για ψήσιμο έξω με την παρέα, όμως η άνοιξη ήρθε επιτέλους και πλέον όλοι μπορούμε να βγούμε έξω να λιαστούμε δίπλα σε μερικά λουκάνικα να ψήνονται στο πλάι μας. 

 

 

Οι ψησταριές μπορεί να είναι ένα από τα πιο κλασικά και παραδοσιακά στοιχεία μιας οικοσκευής, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η τεχνολογία τους πρέπει να μένει προσκολλημένη στην παράδοση. Από τα bbq υγραερίου μέχρι αυτά που έχουν το πέλλετ σαν καύσιμη ύλη, εκεί έξω υπάρχει τουλάχιστον μία ψησταριά που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού ψήστη και του ακόμα πιο απαιτητικού κοινού του. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια ναυαρχίδα που μπορεί να μετατρέψει την αυλή σε ένα μικρό φεστιβάλ κρεοφαγίας. 

 

 

Η σειρά  Timberline της Traeger έχει το πέλλετ σαν καύσιμη ύλη και στη μεγάλη της έκδοση έχει συνολική επιφάνεια ψησίματος που πλησιάζει το ένα τετραγωνικό μέτρο. Η μεγάλη καινοτομία που έχει να φέρει στους φίλους του υπαίθριου ψησίματος είναι το σετ από οθόνες αφής, μέσω των οποίων ελέγχονται σχεδόν όλες οι λειτουργίες του bbq αφήνοντας πίσω την εποχή των κουμπιών και των διακοπτών. 

Το άλλο σοβαρό στοιχείο που μιλάει απευθείας στην καρδιά του κάθε καλοφαγά είναι η ενσωματωμένη ζεστή επιφάνεια που δεν είναι ακριβώς μάτι, αλλά ούτε και τηγάνι. Σε αυτή μπορείς να σωτάρεις κάτι ή να «θωρακίσεις» ένα καλό κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος πριν το τοποθετήσεις ευλαβικά για λίγα λεπτά στη φωτιά της ψησταριάς.

 

 

Το εσωτερικό της ψησταριάς είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από αισθητήρες θερμότητας εξασφαλίζουν ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας παρά την ισχυρή θερμομόνωση. Οι κλασικοί μετρητές θερμότητας έχουν πάει κι αυτοί  στο μουσείο μαζί με τους διακόπτες και στη θέση τους έχουν μπει δύο ασύρματα smart θερμόμετρα της Meater. 

To Meater είναι απαραίτητο για κάθε μερακλή άντρα που ψήνει

H ράχη του κάτω μέρους της ψησταριάς είναι εξοπλισμένη με «θήκες» πάνω στις οποίες μπορούν να γαντζωθούν διάφορα αξεσουάρ, από τραπέζι και πάγκος εργασίας, μέχρι σετ εργαλείων και κάδος. 

Στον πυρήνα της Timberline βρίσκεται το WiFire, το ασύρματο σύστημα με το οποίο η ψησταριά μπορεί να ελεγχθεί ακόμα και από απόσταση με τη χρήση smartphone ή smartwatch. Μέσα από το ενσωματωμένο λογισμικό της, η ψησταριά μπορεί να εκτελέσει ακόμα και συνταγές σε βήματα ή να διαχωρίσει τον χώρο του ψησίματος ώστε να ψήνεις πολλά διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα σε διαφορετικές θερμοκρασίες και χρήση ή όχι καπνού για καπνιστά.   

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved