To Meater είναι απαραίτητο για κάθε μερακλή άντρα που ψήνει

Ειδικά για τον κολλητό σου που λέει ότι ξέρει να ψήνει και τρώτε με ψεύτικο χαμόγελο τις σόλες που σας σερβίρει για να μην τον στεναχωρήσετε.

Πριν δούμε τι ακριβώς είναι το Meater και γιατί το χρειάζεσαι, να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Σε πολλές περιπτώσεις η μαγειρική είναι απλή αριθμητική, τόσο από το ένα, τόσο από το άλλο, στους τόσους βαθμούς και για τόση ώρα. Αυτό δυστυχώς δεν είναι κάτι που έχει εφαρμογή το ψήσιμο του κρέατος.

Το τέλειο ψήσιμο του κρέατος εξαρτάται από τόσες πολλές και διαφορετικές και αστάθμητες παραμέτρους που μάλλον μιλάμε για μια ιεροτελεστία η οποία έχει στοιχεία τέχνης και επιστήμης. 

 

 

Κάθε μέρος του ζώου, ανάλογα και με το μέγεθος της κοπής έχει τις δικές του ανάγκες και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι πιο έτοιμος κι από φαντάρο στην πρώτη νυχτερινή σκοπιά ενώ έχει υπηρεσία ο χειρότερος εφοδεύων. Δεν λέμε, έχει τη δική του γοητεία να είσαι 24/7 πάνω από το κρέας και να αποδεικνύεις σε κάθε ευκαιρία το πόσο αναντικατάστατος είναι ο ρόλος σου, αλλά είναι πολύ καλύτερο να κάθεσαι με τους υπόλοιπους και να πίνεις μπίρες κάνοντας όσο πιο μεγάλα διαλείμματα από την εποπτεία. 

Το Meater είναι το εργαλείο αυτό που θα σε βοηθήσει να πιεις περισσότερες μπίρες με τους φίλους σου ώστε να μη χάσεις λεπτό από τη δράση, ενώ το κρέας είναι στον αυτόματο πιλότο. Η βασική του αρχή είναι αυτή του κλασικού θερμόμετρου που έχουμε δει να μπήγουν στις χριστουγεννιάτικες γαλοπούλες, αλλά είναι πολύ πιο εξελιγμένο. 

 

 

Αρχικά είναι θερμόμετρο 2 σε 1, δηλαδή μπορεί να παρέχει δύο διαφορετικές ενδείξεις θερμοκρασίας, μία στο εσωτερικό του κρέατος και μια στο εξωτερικό του περιβάλλον. Μια έξτρα λειτουργία η οποία είναι πολύ χρήσιμη στο μπάρμπεκιου με καπάκι ή στο καπνιστήριο, αλλά και στο φούρνο και στο ανοιχτό μπάρμπεκιου. 

Ως έξυπνο θερμόμετρο δεν χρειάζεται να το κοιτάς κάθε φορά που θες να μάθεις τις θερμοκρασίες, αλλά συνδέεται με το κινητό σου μέσω του διαθέσιμου app για Android και iPhone για να τις τσεκάρεις ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα το app σε βοηθά να παραμετροποιήσεις το ψήσιμό σου.

 

 

Περνάς όλα τα στοιχεία που θες, όπως μέγεθος και είδος κρέατος, μέθοδος ψησίματος, αλλά και πόσο ζουμερό ή ξεροψημένο το θες (οπαδοί του well done μην το πάρετε, έτσι κι αλλιώς δεν ξέρετε να τρώτε) και απλά παρακολουθείς από την οθόνη του κινητού σου την εξέλιξη της γαστρονομικής διαδικασίας. 

Δεν έχει καθόλου καλώδια, έχει τη δική του μπαταρία, και με τη μεγάλη αυτονομία μπορείς να κάνεις ακόμα και ολονύχτιο slow cook σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Είπε κανείς ότι το παραδοσιακό ψήσιμο πρέπει ντε και καλά να μείνει στην εποχή που εμφανίστηκαν οι Homo Sapiens και δεν έχει χώρο για τεχνολογική εξέλιξη;  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved