The Office: Μάθαμε επιτέλους τη μυστική συνταγή για το περίφημο chilli του Kevin

Τόσα χρόνια το μόνο που προλάβαμε να μάθουμε από τη συνταγή ήταν το μυστικό στα κρεμμύδια, αλλά τώρα έχουμε ολόκληρη τη συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά στην οικογένεια Malone.

Με κίνδυνο να διχάσουμε για ακόμα μία φορά το φιλοθεάμον κοινό θα πούμε ότι η εισαγωγή με το chilli του Kevin είναι ένα μια από τις καλύτερες εισαγωγές του The Office παίζοντας στην ίδια κατηγορία με την άσκηση πυρασφάλειας, το parkour και φυσικά το lib dub από την πρεμιέρα της 7ης σεζόν. Απλό στη σύλληψή του σεναριακά, το chilli του Kevin έχει στοιχειώσει για χρόνια της ματαιότητα της ύπαρξής μας και ειδικά της αέναης προσπάθειας των εργαζομένων απανταχού στον κόσμο για να κάνουν λίγο πιο υποφερτές τις συνθήκες διαβίωσης στο γραφείο.

 

 

Σε έναν τραγικό από πολλές απόψεις θεατρικό μονόλογο, ο μοναδικός συμπαθής λογιστής στον κόσμο, ο Kevin Malone, μπαίνει στο γραφείο με μια τεράστια κατσαρόλα chilli για να φιλέψει τους συναδέλφους του. Πρόκειται για μια μυστική συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά στην οικογένειά του, αλλά κάτι μέσα του τον ανάγκασε να αρχίσει να μοιράζεται μερικά από τα κρίσιμα στοιχεία της συνταγής όπως τα λιωμένα σκόρδα, το ψήσιμο των πιπεριών και φυσικά τα ελαφρά μαγειρεμένα κρεμμύδια. 

Η νέμεση της διατήρησης των οικογενειακών μυστικών επενέβη σαν από μηχανής θεός και ήταν αυτή που έβαλε μανταλάκια στα χέρια του και γλίστρησε η κατσαρόλα για να μην προχωρήσει η αποκάλυψη της μυστικής συνταγής. Μια συνταγή που στοίχειωσε για χρόνια το μαγειρικό κομμάτι της pop culture με πάρα πολλούς να επιχειρούν να την υλοποιήσουν με βάση τα όσα πρόλαβε να πει ο Kevin λίγο πριν το ατύχημα που τον ανάγκασε να μαζεύει το chilli από τη μοκέτα με τη βοήθεια του αρίστης ποιότητoς χαρτιού Α4 της Dunder Mifflin. Όλα αυτά μέχρι τώρα, γιατί η συνταγή αποκαλύφθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο.

 

 

H συνταγή κρυβόταν ανάμεσα στο κατεβατό των terms & conditions της streaming πλατφόρμας του Peacock TV, ναι αυτό το κατεβατό που κανείς δεν διαβάζει και απλά σκρολάρει μέχρι το τέλος για να πατήσει “accept”. Ευτυχώς για την ανρθωπότητα, κάποιος ψυχαναγκαστικός ή απλά με πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο χρήστης του Tik Tok το ανακάλυψε και μας πρόσφερε απλόχερα τη γνώση. Τώρα μπορεί ο καθένας να φτιάξει το περίφημο chilli του Kevin, το ιδανικό φαγητό για να συνοδεύσουμε μια βραδιά binge watching με άπειρα επεισόδια The Office. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα βρεις όλα τα υλικά της συνταγής και πιο κάτω τα βήματα της συνταγής, πάντα σύμφωνα με την οικογένεια Malone.

 

 

Κόβουμε σε κομμάτια τις πιπεριές αφαιρώντας σπόρια και κοτσάνια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοστάρουμε τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού. Στη συνέχεια περνάμε από το μπλέντερ τις πιπεριές μέχρι να γίνουν σκόνη και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία μαζί με τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς ο κιμάς. Το ανακάτεμα πρέπει να διαρκέσει μέχρι ο κιμάς να αποκτήσει ένα ωραίο καφέ χρώμα, δηλαδή γύρω 6-7 λεπτά. Με μια κουτάλα μαζεύουμε τον κιμά από την κατσαρόλα και τον αφήνουμε σε κάποιο άλλο σκεύος. 

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε ελάχιστα, το πολύ 2 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία με τον κιμά, να μείνουν τραγανά όπως έλεγε και ο Kevin Malone. 

Με ένα πολτοποιητή λιώνουμε τα σκόρδα και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη ρίγανη, το κύμινο, το πιπέρι cayenne και τον πελτέ ντομάτας. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για άλλα 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν αρώματα. Συμπληρώνουμε με την μπίρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα «ξύνοντας» τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα για ακόμα 7 λεπτά.

Στο μεταξύ «σπάμε» τα φασόλια, αλλά δεν τα πιέζουμε πάρα πολύ ώστε να γίνου πουρές και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό, τις ντομάτες και τον κιμά. Με κλειστό το καπάκι περιμένουμε να πάρει μια βράση και κατόπιν μειώνουμε τη θερμοκρασία τόσο ώστε να συνεχίζεται ο βρασμός για ακόμα 2 ώρες. Μετά τις 2 ώρες βγάζουμε από τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα. 

Τότε μπορούμε να το απολαύσουμε με τα αγαπημένα μας παρελκόμενα, από nachos και sour cream, μέχρι τριμμένο τυρί και φρέσκο κρεμμυδάκι. Εναλλακτικά μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο και να το ξαναζεστάνουμε την επόμενη μέρα και πάντα με προσοχή για να μη μας γλιστρήσει η κατσαρόλα σαν τον Kevin.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved