Macallan The Reach: To πιο παλιό σκωτσέζικο ουίσκι που μπορείς να πιείς είναι 81 χρονών

Ένα single malt που έρχεται από πολύ πίσω.

Η Macallan παρουσίασε το The Reach, ένα single malt που μπήκε στο βαρέλι το 1940 κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εμφιάλωση έχει σπάσει το ρεκόρ για το παλαιότερο single malt Scotch στον κόσμο, το οποίο είχε τεθεί στο παρελθόν από μια 80χρονη απόσταξη του Gordon & MacPhail που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το σπάνιο ουίσκι του Macallan είναι φτιαγμένο από ένα μόνο δρύινο βαρέλι εμπλουτισμένο με Sherry και έρχεται σε μια καράφα που υποστηρίζεται από ένα μπρούτζινο γλυπτό τριών χεριών.

Κάθε χέρι αντιπροσωπεύει ανθρώπους από την ιστορία της μάρκας, συμπεριλαμβανομένων των εργατών αποστακτηρίου του 1940 που ήταν πίσω από την εμφιάλωση. Πρόεδρος Allan Shiach και η σημερινή master maker ουίσκι Kirsteen Campbell, η οποία επέλεξε το βαρέλι του 1940 για το The Reach.

 

 
 

Ο Campbell είπε: «Δημιουργήθηκε σε μια ταραχώδη εποχή στον κόσμο, αυτή η εξαιρετική απόσταξη προβάλλει την ιστορία, την εφευρετικότητα και την αδιαμφισβήτητη δύναμη του χαρακτήρα του The Macallan.

«Η βαθιά του καστανή απόχρωση είναι η πρώτη ένδειξη του εκπληκτικού βάθους αυτού του αξιοσημείωτου ουίσκι. Προσφέρει νότες μαύρης σοκολάτας, γλυκιάς κανέλας και αρωματικής τύρφης, που οδηγεί σε καραμέλα ζαχαροπλαστικής, κρυσταλλωμένο τζίντζερ και απανθρακωμένο ανανά, πριν δώσει τη θέση του σε ένα έντονα πλούσιο, γλυκό και καπνιστό φινίρισμα».

 

 
 

Κυκλοφόρησε μόνο σε 288 καράφες παγκοσμίως, με τιμή €110.000.

Το Reach θα εκτίθεται στο The Macallan Estate Boutique από τις 9 Φεβρουαρίου 2022, ακολουθούμενο από τα καταστήματα Boutique της μάρκας σε εγχώριες και ταξιδιωτικές τοποθεσίες λιανικής.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved