Η νέα σειρά whisky του Macallan θέλει να σου διηγηθεί ιστορίες

Με εμφιαλώσεις που χρονολογούνται από την δεκαετία του '50, ετοιμάσου για γεύση και μαθήματα σκωτσέζικης ιστορίας.

Είναι σπουδαίο όταν μπορείς να δημιουργήσεις εξαιρετικά ουίσκι, αλλά ακόμη καλύτερο όταν βρίσκεις την ευκαιρία για σπάνιες εμφιαλώσεις. Αυτή τη φορά το Macallan το πραγματοποιεί με μία σειρά εμφιαλώσεων που ξεκινούν από το 1950, ονομάζοντάς την Tales of the Macallan Volume 1. Πρόκειται για το πρώτο μέρος της σειράς εμφιαλώσεων που θα ακολουθήσουν και είναι αφιερωμένες στους ανθρώπους που δημιούργησαν το αποστακτήριο και έβαλαν το Macallan στα ποτήρια μας.

Η πρώτη σειρά εμφιάλωσης είναι αφιερωμένη στον Captain John Grant, λόρδο του Easter Elchies, όπου στις αρχές του 1700 στην ομώνυμη οικία κατάφερε να διαχωρίσει και να καταγράψει τις συνθήκες που χρειάζεται ένα καλό ουίσκι για την παραγωγή και την ωρίμανσή του και παράλληλη, έθεσε τις βάσεις για την πρώτη ολοκληρωμένη εγκαθίδρυση και λειτουργία του πρώτου αποστακτηρίου το 1824. Το κρυστάλλινο μπουκάλι έχει επιμεληθεί από την Lalique και παραδίδεται μαζί με έναν δερματοενδεδυμένο τόμο 800 σελίδων που περιέχουν σκίτσα του διάσημου ζωγράφου Andrew Anderson που επιμελήθηκε την συλλογή και παρουσιάζει την ζωή και το έργο του Captain John Grant.

Το προφίλ που δίνεται στην εμφιάλωση περιλαμβάνει αρώματα που παραπέμπουν σε ξύλο αντίκα, φλύδες γρείπφρουτ, βανίλια, καπνιστό ξύλο, αμύγδαλο και πεπόνι. Η παλέτα κατόπιν γεμίζει με ροδάκινα και μήλα, μπαχαρικά, τζίντζερ και γλυκό καπνό.

Και τώρα τα δυσάρεστα. Θα διατεθούν μόλις 350 φιάλες με την τιμή να φτάνει στις 60.000 αγγλικές λίρες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved