The Food Tour: Στο «ζάαταρ» η φύση γίνεται ένα απέραντο εστιατόριο

Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και του Χρήστου Κάβουρα στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται στο «ζάαταρ» της Νέας Ερυθραίας, απολαμβάνοντας ένα χορταστικό γεύμα με φόντο ένα καταπράσινο χώρο, παρέα με έναν εκ των ιδιοκτητών, Δημήτρη Κελεπούρη.

Ακόμα και αν δεν είσαι μυημένος στον κόσμο των γεύσεων και της κουζίνας η λέξη «ζάαταρ» έχει τη μαγική ιδιότητα να κερδίζει χώρο στη μνήμη σου και μόνο με το άκουσμά της. Μια αναζήτηση στο google να κάνεις άλλωστε, δύο πράγματα μπορεί να σου βγάλει. Το διάσημο μείγμα μπαχαρικών από τη μία (σουσάμι, θυμάρι, ρίγανη, θρούμπη και γλυκάνισο), από την άλλη το εστιατόριο στην οδό Χειμάρας 7 στη Νέα Ερυθραία.

«Μας δυσκόλεψε αρκετά να βρούμε το όνομα καθώς θέλαμε κάτι εύηχο, δισύλλαβο και να μην υπάρχει πουθενά αλλού» θα μας πει ο εκ των ιδιοκτητών του εστιατορίου, Δημήτρης Κελεπούρης ο οποίος εδώ και 4 χρόνια κάνει τα πρώτα βήματά του στον τομέα της εστίασης.

Μαζί με τους φίλους και συνεργάτες του, Γιώργο Μαχιμάρη, Θάνο Πλιάκο αλλά και τον βραβευμένο Chef, Χρυσόστομο Πρασατζή δημιούργησαν το «ζάαταρ», ένα μέρος που από τον εξωτικό χαρακτήρα του χώρου σε εμπνέεσαι να απολαύσεις την έξοδό σου χειμώνα-καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα σου υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία με κάθε πιάτο της εκμοντερνισμένης ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας που σου προσφέρει.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved