Associated Press Πώς ο Ernest Hemingway κατέληξε να πίνει daiquiri στην Αβάνα

Η ιστορία δεν πρέπει να σε αποτρέψει από το να δοκιμάσεις το κοκτέιλ του, αλλά είναι από εκείνα που συζητάς πίνοντας με τους φίλους.

Ο μύθος λέει πως όταν ο Ernest Hemingway μπήκε στο Floridita, δεν έψαχνε για ένα ακόμη ποτό αλλά για το μπάνιο Κανείς δεν ξέρει γιατί προτίμησε το μπάνιο του μπαρ μιας και το ξενοδοχείο που έμενε την δεκαετία του ’30 ήταν σχεδόν απέναντι, αλλά βγαίνοντας αντίκρισε τα daiquiri που είχε ετοιμάσει ο μπάρμαν. Ο Hemingway δεν έλεγε ποτέ όχι στις γάτες και τα ποτά, οπότε δοκίμασε μία γουλιά. Ωστόσο του είπε πως θα το προτιμούσε με διπλό ρούμι και καθόλου ζάχαρη. Ο μπάρμαν το έκανε και έδωσε στο ποτό το όνομα του συγγραφέα.

 

 

Ή τουλάχιστον έτσι λέει ο κόσμος μέχρι σήμερα.

Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα, είναι πως το συκώτι του Hemingway πρέπει να είχε φτιαχτεί από ατσάλι. Κάποια στιγμή είχε πιει 17 ποτά χωρίς να πάθει το παραμικρό hangover, οπότε το να ονομάσουν ένα ποτό χάρη στον ίδιο, πιθανότατα δεν του φάνηκε κακή ιδέα. Ακόμα και εκεί έγινε μπέρδεμα. Papa Doble το λέγανε οι ντόπιοι -καθώς έτσι αποκαλούσαν φιλικά τον Hemingway- αλλά εκείνος το έλεγε Double Frozen Daiquiri. Ακόμη και αν το ποτό δεν «ανακαλύφθηκε» με αυτόν τον τρόπο, ο Hemingway σίγουρα το αγάπησε καθότι το ανέφερε αρκετά φορές στο «Νησιά της Καραϊβικής».

 

Hemingwaydaiquiri Cocktail recipe Havana club

 

Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά; Το μόνο που έχει σημασία, είναι αν αυτό το κοκτέιλ είναι καλό ή όχι. Και δύσκολα θα πάνε τα πράγματα στραβά όταν έχεις να κάνεις με διπλό ρούμι. Όμως αν τελικά ανακαλύψεις πως είναι μία καλή λύση για το μπαλκόνι σε αυτές τις ζεστές μέρες, γιατί να μην το προτιμήσεις. Σου μεταδίδουμε την συνταγή ως έχει.

1.5oz White Rum
.75oz Grapefruit Juice
.5oz Lime Juice
.25oz Luxardo

Τα χτυπάς όλα μαζί στο σέικερ και σερβίρεις μαζί με μία φλούδα από γκρέιπφρουτ. Αν βαριέσαι να κόψεις τη φλούδα, σίγουρα ο Hemingway δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει. Πιθανότατα να έκαψε το ίδιο. Αν πάλι όλο αυτό το βρίσκεις αφάνταστα βαρετό, μπορείς να καταφύγεις στην σταθερή αξία που είχε ο Hemingway όταν παράγγελνε ποτό.

Ουίσκι με σόδα. Άντε με τις βλακείες.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved