Μάθε να κόβεις κρεμμύδια χωρίς δάκρυα και κλάματα

Αν είναι να κλαις, τουλάχιστον να έχεις σοβαρό λόγο.

Δεν πρόκειται για γιατροσόφι, ούτε για μαγγανεία, καθαρή και απλή επιστημονική εξήγηση που δείχνει ότι τα δάκρυα εξαρτώνται από το πώς κόβεις τα κρεμμύδια. Πριν πει κάποιος πως οι καλύτεροι τρόποι για να μην κλάψει ένας άντρας από τα κρεμμύδια είναι να μην βάλει κρεμμύδι στη συνταγή, να τα κόψει η γυναίκα ή να τα πετάξει στο μπλέντερ, να διευκρινίσουμε ότι κάθε μία από αυτές τις λύσεις είναι χειρότερη από την άλλη.

 

 

Λάδι και κομμένο κρεμμύδι είναι ο κολοφώνας της κουζίνας μας. Ο άντρας πρέπει να μαγειρεύει. Το μπλέντερ είναι για βρεφικές τροφές. Αφού τα ξεκαθαρίσαμε αυτά, πάμε να δούμε πως θα κόψεις το κρεμμύδι χωρίς δράματα. Υπάρχουν δύο τρόποι να κόψεις το κρεμμύδι σύμφωνα με τον προσανατολισμό του. Ο πρώτος είναι να το κόψεις κάθετα, από την κορυφή προς τη ρίζα και ο άλλος οριζόντια. Ο σωστός τρόπος είναι το κόψεις κάθετα. Έτσι κόβεις λιγότερες «αποθήκες» δακρυγόνου γιατί έχουν επίμηκες σχήμα. 

 

 

Το κάθετο κόψιμο δεν είναι μόνο καλύτερο για τα μάτια σου, αλλά και για το φαγητό σου. Το οριζόντιο κόψιμο είναι πιο καταστροφικό για την υφή του κρεμμυδιού στο φαγητό. Συν το γεγονός ότι το κόψιμο περισσότερων κυττάρων αφαιρεί αρκετή από τη γεύση που προσφέρει το κρεμμύδι και η οποία χαραμίζεται σε «δακρυγόνα δράση». 

 

 

Αν καίγεσαι να εφαρμόσεις το δόγμα που θέλει τους άντρες να μην κλαίνε ποτέ, τώρα μπορείς να κόψεις και πάλι κρεμμύδια. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved