Πώς θα κόψεις την μπριζόλα σαν επαγγελματίας σερβιτόρος

Μπορείς να κάνεις θαύματα με ένα καλό μαχαίρι. Και να απογειώσεις την γεύση της αν γνωρίζεις το παρακάτω τρικ.

Ίσως μέχρι τώρα να έχεις μάθει μερικά βασικά. Ότι η μπριζόλα σου πρέπει να είναι ζουμερή, πως για να το κάνεις σωστά πρέπει να μάθεις να την ψήνεις medium rare και πως η «ξεκούραση» για δέκα λεπτά με ένα τέταρτο είναι καίρια, έτσι ώστε οι ίνες να κρατήσουν όλους τους χυμούς. Και με το κόψιμο τι γίνεται;

 

Οι χασάπηδες της Νέας Υόρκης ήταν οι πρώτοι διδάξαντες, αν και οι εστιάτορες που παραδοσιακά σέρβιραν ένα καλομαγειρεμένο steak είχαν μπει ήδη στη διαδικασία να ψάξουν πως ακριβώς θα προσφέρουν στο μέγιστο την γεύση. Και η αλήθεια είναι πως το κόψιμο έχει την χρήση του.

 

Ουσιαστικά ο σωστός τρόπος κοπής, είναι ο αντίθετος από την φορά που ακολουθούν οι ίνες. Αν κοιτάξεις προσεχτικά το τοίχωμα του κρέατος, θα δεις τις παράλληλες γραμμές και την φορά που ακολουθούν. Αυτό που κάνεις είναι κόβεις κόντρα προς την φορά. Τα γραμμάτια που προκύπτουν είναι λιγότερα, αλλά είναι πιο ζουμερά και πρέπει να κόβεται σε λεπτές μικρές μπουκιές ώστε να κάνουν το μάσημα και την κατάποση ευκολότερη. Αν κόψεις προς την φορά που ακολουθούν οι ίνες, ουσιαστικά κάνεις δυσκολότερο το μάσημα.

 steak platter 103

Είναι λεπτομέρεια για κάποιους, αλλά αν θες να μετατρέψεις το φαγητό σε ιδανική εμπειρία, μπορείς να το δοκιμάσεις και να δεις την διαφορά. Γιατί θα την δεις. Και τώρα που επεξηγήθηκε αυτό, οφείλεις να περάσεις στο επόμενο βασικότατο στάδιο: Ένα καλό μαχαίρι.

 

Ρίξε μία ματιά ωστόσο στις υπέροχες μπριζόλες που παρελαύνουν στις φωτογραφίες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved