Ξέρεις το μυστικό για γευστικά φαγητά κατσαρόλας;

Εντάξει τίποτα δεν μπορεί συγκριθεί με το τηγάνι και τα κάρβουνα, όμως μπορείς να κάνεις απολαυστικά και όσα μαγειρεύονται στην ταπεινή και παραμελημένη κατσαρόλα.

Η επιλογή της κατσαρόλας είναι πολλές φορές το αναγκαίο κακό από τη στιγμή που είναι και ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος. Επίσης είναι και ο λιγότερο μπελαλίδικος από τη στιγμή που χρησιμοποιείς μόνο ένα σκεύος και γλιτώνεις χρόνο. Με το τηγάνι και τα κάρβουνα έχεις και το θέμα με τις μυρωδιές ενώ σίγουρα απαιτεί περισσότερο χρόνο τον οποίο δεν διαθέτεις στην καθημερινότητα. 

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το μαγείρεμα στην κατσαρόλα θα πρέπει να σε καταδικάσει σε μία κόλαση άνοστου και βαρετού φαγητού. Η λύση είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται να προσθέσεις κανένα συστατικό, μάλλον να αφαιρέσεις. Το κόλπο είναι να μαγειρέψεις τα υλικά σου στα υγρά τους και όχι σε νερό. Τα υγρά των υλικών έχουν ένα σημαντικό ποσοστό της γεύσης των υλικών και με το να προσθέτεις αλόγιστα νερό βρασμού, απλά τα αραιώνεις και χάνεται η γεύση τους. 

Το δεύτερο που πρέπει να κάνεις είναι κρατήσεις χαμηλά τη φωτιά. Αυτή είναι μια κίνηση με πολλαπλά οφέλη και αναγκαία. Κρατώντας την ένταση της θερμότητας χαμηλά κάνεις μεγάλη οικονομία στην ενέργεια. Από την άλλη η χαμηλή θερμοκρασία επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις ελάχιστο συμπληρωματικό νερό για να μην αραιώσουν πολύ τα υγρά των πρώτων υλών σου. 

Το μόνο που πρέπει να κάνεις τώρα είναι κρατήσεις κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για να εμποδίσεις την εξάτμισή του. Καλό θα ήταν να ελέγχεις περιοδικά τη στάθμη των υγρών και να προσθέτεις μόνο την αναγκαία ποσότητα νερού για να μην καεί ή κολλήσει το φαγητό σου. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να παρατείνει τον χρόνο που απαιτείται για να γίνει το φαγητό, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο και την αναμονή



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved