Αυτό είναι το ρεκόρ Guinness για την πιο μεγάλη συνταγή

H κουζίνα των Βεδουίνων μπορεί να μην φημίζεται για την υψηλή της γαστρονομία, όμως αυτό δεν την εμπόδισε από το να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ.

Η καμήλα είναι εξαιρετικά πολύτιμος συνοδοιπόρος των βεδουίνων ακόμα και σήμερα. Οι παροιμιώδεις αντοχές της τους βοηθούν να διασχίζουν την έρημο και δύσκολα θα τη θυσίαζαν για να τη μαγειρέψουν. Όμως ένας γάμος είναι η μοναδική εξαίρεση γι’αυτό και μια καμήλα κρίνεται αναγκαία για αυτή την τόσο σημαντική στιγμή που ένα νεαρό ζευγάρια ξεκινάει την κοινή του ζωή. Η επιλογή της καμήλας δεν γίνεται μόνο για λόγους συμβολισμού ως υπέρτατης θυσίας, αλλά και γιατί οι καλεσμένοι συνήθως είναι αρκετές εκατοντάδες και θέλουν ανάλογες ποσότητες φαγητού. 

Αυτό όμως δεν αρκεί να μπει στο βιβλίο Guinness ως η εκτενέστερη συνταγή. Αυτό που κάνει ιδιάιτερη και πολυσέλιδη τη συνταγή είναι ότι η καμήλα είναι γεμιστή. Όχι δεν έχει γέμιση με ρύζι και κουκουνάρι όπως η γαλοπούλα, αν και έχει και αυτά τα συστατικά. Το γαμήλιο γεύμα των Βεδουίνων μοιάζει περισσότερο με μια ρώσικη κούκλα μπαπούσκα αφού μέσα στην καμήλα υπάρχει ένα αρνί, ολόκληρο. Μέσα στο αρνί βρίσκονται 20 περίπου κοτόπουλα, ενώ ούτε αυτά είναι άδεια καθώς περιέχουν περί τα 10 κιλά ψάρια. Τώρα τα ψάρια επειδή δεν έχουν μεγάλη χωρητικότητα για να τους βάλουν κάποιο άλλο ζώο μέσα, απλά τα γεμίζουν με βραστά αυγά. 

Ότι κενό υπάρχει στις κοιλότητες γεμίζεται με ρύζι, κουκουνάρια, αμύγδαλα και φυστίκια για να μην πάει τίποτα χαμένο και να εξασφαλιστεί ότι κανείς καλεσμένος δεν θα φύγει πεινασμένος. Το ερώτημα είναι με τόσα υλικά, πώς θα βρεις στη λίστα των αλλεργιογόνων αυτό το ένα συστατικό που πρέπει να αποφύγεις. Μάλλον είναι καλύτερα να αποφύγεις να το φάς έτσι κι αλλιώς γιατί πολύ βαρύ φαίνεται και όχι ιδιαίτερα γευστικό. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved