Δώσε στο πεϊνιρλί σου τη φαντασία που του αξίζει

Πού να τρέχεις μέχρι τη Δροσιά; Φαντάσου το και φτιάξ’το όπως λαχταράει η καρδιά σου.

Κάθε φορά που μπαίνεις σε ένα φούρνο, το πεϊνιρλί είναι δικαιολογημένα από τα εδέσματα που τραβάνε το μάτι. Το μεγάλο του μέγεθος σε σχέση με τις απλές και τίμιες τυρόπιτες-λουκανικόπιτες-κριτσίνια που προσπαθούν να συγκριθούν από δίπλα, σε συνδυασμό με την εκτυφλωτική λάμψη που προσφέρει το λιωμένο τυρί που το καλύπτει είναι συσταστικά που το αναδεικνύουν σε βασιλιά της βιτρίνας.

Είναι το φαγητό εκείνο που θα σου προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα και χωρίς να το καταλάβεις θα πείσει τον εγκέφαλό σου να το αγοράσεις, παρά το γεγονός ότι μπήκες στον φούρνο απλώς για να πάρεις ένα καφεδάκι.

Όσοι τρώνε πεϊνιρλί τα πρωινά, ή γενικά όποτε πάνε σε φούρνο ξέρουν ότι δεν τους απογοητεύει σε τίποτα, εκτός από την ποσότητα του τυριού. Βλέπεις η ισορροπία ανάμεσα στη ζύμη και τα υπόλοιπα υλικά σπανίως είναι ανάλογη, με αποτέλεσμα να μένεις με τη μισή χαρά.

Μήπως όμως είναι η ώρα να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο, κάτι που θα διώξει τις όποιες αμφιβολίες έχεις περί σωστής ποσόστωσης ζύμης-τυριού ή οποιουδήποτε άλλου υλικού μέσα στο πεϊνιρλί;  Μήπως πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να το γεμίσεις με υλικά που επιθυμείς εσύ ο ίδιος;

Υλικά όπως αυτά του παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Δεν θα σου πούμε να φτιάξεις εσύ τη ζύμη για το πεϊνιρλί –στα σούπερ μάρκετ έχουν έτοιμες- αλλά θα σου δώσουμε μια ιδέα για το τι να βάλεις μέσα, αν η φαντασία σου βρίσκεται ακόμα σε διακοπές.

Η πρότασή μας έχει να κάνει με μια συνταγή καρδαρισμένη από philadelphia, τυριά τριμμένα, γαλοπούλα, ντοματίνια μέχρι και ένα αυγό με πανσέτα.

Για να μην σε πιλατεύουμε άλλο με κουβέντες, μπες στο blog της Majenco στο Queen.gr και μάθε πώς θα δημιουργήσεις το πιο λαχταριστό πεϊνιρλί της ζωής σου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved