Ρεκόρ Guinness για την πίτσα με 254 διαφορετικά τυριά

Όταν τους ρωτάς πόσα τυριά θέλουν στην πίτσα τους και η απάντηση είναι «ναι»

Η Γαλλία φημίζεται για την τυροκομία της και μάλιστα φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης ως η χώρα με τα περισσότερα τυριά με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Καθόλου παράξενο λοιπόν που ο Γάλλος σεφ Benoît Bruel σκέφτηκε ότι το ρεκόρ Guinness για τα περισσότερα διαφορετικά τυριά που έχουν μπει πάνω σε μία πίτσα πρέπει να το κατέχει η Γαλλία.

 

 

Το μέχρι τώρα ρεκόρ αριθμούσε μόλις 154 τυριά και το κατείχε ένας Αυστραλός pizzaiolo και ο ιδιοκτήτης του “Déliss’ Pizza” στη Λυών, που το πήρε πατριωτικά,  δεν δυσκολεύτηκε να βρει άλλα 100 ώστε να το σπάσει. Παρά τον εντυπωσιακό αριθμό τυριών η πίτσα παραμένει φυσιολογική σε διαστάσεις με διάμετρο τα 30 εκατοστά. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 800 γραμμάρια τυριών, δηλαδή περίπου 3 γραμμάρια από κάθε είδος. Τη θέση μιας κανονικής ζυγαριάς πήρες μια μικροζυγαριά ακριβείας με τον σεφ να βιντεοσκοπεί τη διαδικασία για να αποδείξει στους υπεύθυνους των βραβείων το αληθές του ισχυρισμού του.

 

 

Στην πραγματικότητα ο Bruel χρησιμοποίησε 257 διαφορετικά τυριά, αλλά τα 3 τελευταία τα έβαλε στο τέλος και δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα για να καταγραφούν επίσημα για το ρεκόρ. Η προσθήκη των τελευταίων ήταν μια αυθόρμητη προσθήκη του σεφ για να ενισχύσει τη γεύση καθώς κάτι του έλειπε μάλλον από την επίγευση των μόλις 254 τυριών. Άβυσσος η ψυχή του Γάλλου σεφ. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved