Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σοκολάτα

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη θα σε κάνει master των γλυκών.

Για να μπορέσεις να το φτιάξεις θα χρειαστείς:

 

  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 580 γρ. ροδάκινο κομπόστα σε σιρόπι
  • 40 γρ. κονιάκ
  • 27 σαβαγιάρ
  • 10 γρ. κακάο

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

 

Πώς θα το φτιάξεις

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ και καλύπτουμε με κρύο νερό. Αφήνουμε στην άκρη για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Βάζουμε τα 50 γρ. από την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα έχουμε στύψει καλά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τελείως.
  • Βάζουμε στο κατσαρολάκι και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Δες ολόκληρη την συνταγή εδώ.