Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο αστακός είναι τόσο ακριβός;

Γιατί θα πρέπει κανείς να ξοδέψει ένα παράλογα (;) μεγάλο ποσό.

Κάποιοι τον χαρακτηρίζουν ως avant-guarde πιάτο, άλλοι πάλι πως πρόκειται για την πηγή πρωτεΐνης των φτωχών και των ψαράδων. Σήμερα όμως ο αστακός θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά φαγητά που μπορεί να απολαύσει κάποιος.

Πώς όμως από φαγητό των… φυλακισμένων κατέληξε να θεωρείται μια νοστιμότατη λιχουδιά που μπορεί να κοστίσει μέχρι πολλά ευρώ το κιλό;

Το παρακάτω βίντεο ίσως λύσει κάποιες βασικές απορίες.

 

Ο αστακός έχει καταλήξει μια τροφή πολυτελείας, που μπορεί να απολαύσει ένα μικρό ποσοστό του κόσμου και να μην πονέσει η τσέπη του. Το συμπαθητικό αρθρόποδο και εξαιτίας της όψης του, πρωταγωνιστεί σε φωτογραφίες στο Instagram γνωστών λογαριασμών που ειδικεύονται στο καλό φαγητό ή ακόμα στη ζωή των celebrities.

 

         

Μέσα στην τιμή βρίσκεται και η δυσκολία στον τρόπο ψαρέματος του αστακού, μια διαδικασία αρκετά δύσκολη, ενώ ακόμα η μεταφορά του στις μεγάλες ψαραγορές του πλανήτη κοστίζει, καθώς η γραφειοκρατία και οι κανονισμοί είναι ιδιαίτερα αυστηροί, ενώ θα πρέπει οι αστακοί να διατηρηθούν και φρέσκοι στη διάρκεια του τελευταίου ταξιδιού τους.

Εμείς θα προσθέσουμε απλά για ένα πεντανόστιμο φαγητό που αξίζει κανείς να δοκιμάσει, αλλά χωρίς υπερβολές γιατί θα κινδυνεύσεις να μείνεις ρέστος μέχρι την επόμενη μισθοδοσία. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved