O γεμιστός μπακλαβάς με παγωτό είναι ένας ύμνος στην παράδοση

Ένα βίντεο που κάνει ξεκάθαρη επίκληση στο συναίσθημα.

Κλείστε τα μάτια σας. Και φανταστείτε πως γεύεστε ένα λαχταριστό κομμάτι φρέσκου μπακλαβά. Με τα φύλλα να τσακίζονται, ενώ οι οσμές των ξηρών καρπών δίνουν άλλη διάσταση σε αυτό το αριστούργημα.

Ε λοιπόν κάποιος τρελός σκέφτηκε να απογειώσει την έννοια του μπακλαβά, συνδυάζοντάς τη με παγωτό. Ή σάντουιτς. Ή έναν υπέροχο συνδυασμό. Συγκεκριμένα η Atomic Creamery, κατασκευαστής και προμηθευτής φρέσκου παγωτού από υγρό άζωτο δημιούργησε ένα είδους παγωτού που το ονόμασε booza.


Το booza λοιπόν (φανταστείτε το σαν ένα πιο παχύρευστο καϊμάκι) το απλώνει ανάμεσα σε δυο «φέτες» από φύλλα που περιέχουν γέμιση ξηρών καρπών και φυσικά σιρόπι. Ναι καλά καταλάβατε. Σάντουιτς-παγωτό μπακλαβά και οι ουρανίσκοι θα δροσιστούν.

Αυτό το αριστούργημα θα είναι διαθέσιμο για λίγο καιρό (μόλις 45 μέρες) από την Atomic Creamery στο εμπορικό κέντρο Fashion Island του Newport Beach στην Καλιφόρνια. Ένα όνειρο πολλών γίνεται πραγματικότητα και πλέον ζούμε με την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα το δούμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved