To Po’ Boy δίνει αξία στην τηγανητή γαρίδα

Μερικές λέξεις αγάπης για το μόνο αξιόλογο σάντουιτς με θαλασσινά.

Παρότι η Σαρακοστή επιτάσσει την νηστεία και τα θαλασσινά, μην βιαστείς να κρίνεις το παραδοσιακό Po’ Boy ως λύση ανάγκης. Απεναντίας, παραμένει ένα θαυματουργό γεύμα τόσο για τους pescatarians που το κατατάσσουν μόνιμα στη διατροφή τους, όσο και των κρεατοφάγων που αντιλαμβάνονται την μεγαλοπρέπεια της τηγανητής γαρίδας – ήδη την απολαμβάνουν στο σούσι που τρώνε.

20190221 shrimp oyster fish poboys vicky wasik 21

Θα βρεις πολλές και διαφορετικές παραλλαγές στο Po’ Boy, που μπορεί να περιλαμβάνει από μοσχάρι μέχρι τηγανητό κοτόπουλο. Όμως το αυθεντικό Po’ Boy γεννήθηκε στα τέλη του 1800 μέσα στην μαύρη μαγεία της Νέας Ορλεάνης στη Λουϊζιάνα και το έβρισκες με όστρακα ή γαρίδες. Το κρέας ήταν μόνο για τους πλούσιους, οπότε οι εργάτες που αναγκαζόντουσαν να καλύψουν την πείνα τους, έβρισκαν παρηγοριά σε αυτό το σάντουιτς με τηγανητά θαλασσινά που ήταν αποκλειστικά για φτωχούς – poor boys, από το οποίο πήρε και το όνομα του το σάντουιτς. Έγινε γνωστό από τις τότε απεργίες των εργατών και πέρασε στην αιωνιότητα.

20190221 shrimp oyster fish poboys vicky wasik 17


Σήμερα θεωρείται ένα από τα κυρίως γεύματα που μπορεί να απολαύσει κανείς στη Λουϊζιάνα και εκτός από τα τηγανητά θαλασσινά (κυρίως την γαρίδα ή τα μύδια), συνοδεύεται με μαρούλι, ντομάτα, πίκλες και πικάντικη μαγιονέζα η οποία περιλαμβάνει καυτερή σάλτσα, πιπέρι καγιέν, σκόρδο, μουστάρδα, ελάχιστο λεμόνι και Worcestershire sauce.Εκεί άλλωστε κρύβεται και όλο το μυστικό, που έκανε τα po’ boys αξιοζήλευτα και τους έδωσε μία θέση στο γρήγορο φαγητό – αλλά και στα σάντουιτς που φτιάχνουμε στο σπίτι.

shrimppoboy 184375575 56ae8a335f9b58b7d010ec8b

Μην το βλέπεις λοιπόν ως άλλη μία δικαιολογία για να τιμήσεις τα σαρακοστιανά. Μπορεί να μετατραπεί στο αγαπημένο σου σάντουιτς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved