Howe & Howe Ripsaw: To πιο ακραίο όχημα που εμφανίστηκε ποτέ στο Fast & Furious

Ένα project που ξεκίνησε σαν όχημα αναγνώρισης για να κάνει μια λαμπρή καριέρα στο Hollywood.

Τα δίδυμα αδέρφια Howe είχαν κάτι πολύ απλό σαν σκέψη, αλλά δύσκολο στην υλοποίηση σχέδιο για το όχημα που ήθελαν να φτιάξουν. Ήθελαν να φτιάξουν κάτι που να μπορεί να πηγαίνει σχετικά γρήγορα, αλλά παντού. Η ταχύτητα των 100 χαω μπορεί να μην φαντάζει τρομακτική, αλλά όταν αυτή μπορεί να επιτευχθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια εκτός δρόμου, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για ένα απλό όχημα. 

 

 

Το ερπυστριοφόρο Ripsaw μοιάζει σαν να έχει βγει από τα κινηματογραφικά στούντιο κάποιας δυστοπικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά είχε την τύχη να έχει την αντίστροφη πορεία. Το όχημα που φτιάχτηκε με την προοπτική να αγοραστεί από τον αμερικάνικο στρατό σαν όχημα αναγνώρισης για δύσκολα τερέν, ναι μεν κέρδισε την προσοχή του, αλλά τράβηξε και τα βλέμματα των παραγωγών του Hollywood που είδαν στην απόκοσμη όψη του το άλλο μισό των πρωταγωνιστών ταινιών δράσης.   

 

 

Οι περισσότεροι το θυμούνται από την 8η ταινία Fast & Furious, κάποιοι το θυμούνται και στο G.I. Joe, ενώ πολλά είναι και τα βίντεο στο YouTube όπου εκεί φαίνεται στην πραγματικότητα πόσο τρομερό όχημα είναι, χωρίς ειδικά εφέ και CGI. Στη μορφή που το είδαμε στις ταινίες μπορεί να μην κατάφερε να μπει ποτέ σε στρατιωτική υπηρεσία, αλλά αποτέλεσε βάση για ένα αυτόνομα κινούμενο όχημα. Χωρίς ανάγκη βαριάς θωράκισης και με ακόμα μικρότερο βάρος, αναλαμβάνει επιχειρήσεις αναγνώρισης, έρευνας και διάσωσης χωρίς να τίθεται καμία ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο.

 

 

Το συγκεκριμένο Ripsaw που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι το πρώτο-πρώτο που έφτιαξαν τα αδέρφια Howe και είναι αυτό πρωταγωνίστησε στις ταινίες που προαναφέραμε. Είναι προς πώληση και πρόκειται να δημοπρατηθεί στα μέσα Μαΐου και με δεδομένο το βιογραφικό του, όπως φαίνεται θα χτυπήσει μια πολύ υψηλή τιμή. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved