H Nissan φτιάχνει ένα και μοναδικό ολοκαίνουργιο R32 Skyline GT-R

Το οποίο φυσικά θα είναι ηλεκτρικό γιατί χρειάζεται λίγος ακόμα συναισθηματικός εκβιασμός για να πάρουμε απόφαση το αναπόφευκτο της ηλεκτροκίνησης.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε οδηγήσει το R32 Skyline GT-R στις πίστες του Gran Turismo και αυτός είναι ο λόγος που ξέρουμε τις γενιές ενός αυτοκινήτου που δεν έχουμε δει ποτέ, καλύτερα κι από τις γενιές του Volkswagen Golf. Για τους φανατικούς της σειράς Skyline, η γενιά R32 είναι ίσως και η πιο λατρεμένη, αυτή που είναι η πιο αυθεντική στο πνεύμα του μεγάλου ιαπωνικού GT με τις αγωνιστικές περγαμηνές και το πρώτο Skyline που κέρδισε το παρατσούκλι Godzilla. 

Μπορεί αυτό το concept car της Nissan να σώσει τα μικρά roadster;

Μάλλον γι’αυτό η Nissan σκέφτηκε ότι αυτή είναι η σωστή αφετηρία για τον εξηλεκτρισμό της επόμενης γενιάς Skyline που θα είναι σίγουρα υβριδική με την προοπτική φυσικά ενός πλήρη εξηλεκτρισμού του brand name Skyline. To όλο πρότζεκτ σύμφωνα με τη Nissan ξεκίνησε από έναν νέο μηχανικό που μάλλον μεγάλωσε με τον θρύλο που εμφανίστηκε στα τέλη του ‘80 και έβαλε τις βάσεις για τις δύο επόμενες γενιές που κατέκτησαν τον κόσμο σαν τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα από σημείο σε σημείο. 

 

 

Το πρότζεκτ έχει τίτλο R32 EV, κάτι που σημαίνει ότι μάλλον είναι πλήρως ηλεκτρικό και δεν έχει μπει κάποιο υβριδικό σύστημα στον RB26DETT με την ονομαστική ισχύ των 280 ίππων και την πραγματική που ξεπερνούσε τους 300. Βέβαια στο teaser που ανέβασε η Nissan ακούγεται το μπάσο του εξακύλινδρου των 2,6 λίτρων στο ρελαντί, κάτι που περιπλέκει τα πράγματα και κάνει λίγο πιο ομιχλώδεις τις προθέσεις της Nissan. 

 

 

Αυτό είναι ένα σενάριο που μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατι η εξέλιξη ενός bolt on υβριδικού συστήματος είναι ίσως αυτή που θα σώσει τα υπάρχοντα αυτοκίνητα από την πρέσα και θα μπορούν να συνεχίσουν να κινούνται στους δρόμους αφήνοντας τον υπέροχο ήχο τους με το κέρδος της μειωμένης κατανάλωσης, αναμένουμε με ενδιαφέρον.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved