Μήπως η CFMoto παρουσίασε την πιο όμορφη μοτοσικλέτα του 2023;

Ποτέ δεν θα μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι ένα κινέζικο μηχανάκι θα μας ταξίδευε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην εφηβεία μας.

Οι ευχάριστες εκπλήξεις από την κινέζικη βιομηχανία μοτοσικλετών δεν λένε να σταματήσουν και αυτή τη φορά η CFMoto δεν στοχεύει σε μία ακόμα πρεστιζάτη κατηγορία των 800 κυβικών που μας έχει συνηθίσει, αλλά δίνει ένα χτύπημα κάτω από τη μέση στη χαμένη μας νιότη και καλεί τον ανήσυχο έφηβο που ζει κάπου βαθιά μέσα μας να βγει και πάλι στην επιφάνεια. 

Όταν οι Κινέζοι αποφάσισαν να φτιάξουν μια ρέπλικα ιαπωνικού superbike

Έχοντας σαν βάση το ST Papio 125, μια διασταύρωση του Honda Grom με τη Yamaha MT125, παρουσίασε το XO-1 το οποίο έχει πολύ πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση και έχει στόχο να βγάλει τα απωθημένα μας. Στην καρδιά του πρόκειται για ένα ένα ακόμα mini bike, όπως το Honda που προαναφέραμε, αλλά και την οικογένεια των Monkey και Dax που αναπτύχθηκε γύρω από το Grom. Έχει έναν κινητήρα 125 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 9,5 ίππους, ό,τι πρέπει δηλαδή για κάποιον που κάνει τα πρώτα του βήματα, ή ό,τι χρειάζεται κάποιος για τις αστικές του μετακινήσεις. 

 

 

Αυτό που το κάνει ξεχωριστό όμως, είναι η εμφάνισή του που το καθιστά το πρώτο νεορετρό mini bike.  To μισό fairing θυμίζει τα ιαπωνικά superbike που έτρεχαν σε αγώνες αντοχής της δεκαετία του ‘80 με τα δύο στρογγυλά φώτα εμπρός να έχουν συμμετρικό σχήμα, αλλά ασύμμετρο πάτερν σχηματίζοντας το XO όταν ανάβουν τα led. 

 

 

Μόλις το βλέμμα καταφέρει να ξεκολλήσει από το καλοσχεδιασμένο μούτρο του κινέζικου minibike, θα σκαλώσει στην ουρά της νέας δημιουργίας της CFMoto με την κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση να προσθέτει πόντους εξωτικής κατασκευής σε ένα κατά τα λοιπά ταπεινό μηχανάκι πόλης. Για την ώρα το XO–1 είναι διαθέσιμο μόνο στις αγορές της Ασίας σε τρεις λαχταριστούς χρωματικούς συνδυασμούς για να διαλέξει ο καθένας σε ποιο ιαπωνικό superbike του ‘80 θα ήθελε να μοιάζει, αφού δεν μπορεί να το έχει και μάλιστα η τιμή του στην Κίνα είναι μόνο 1.500€. Πολύ θα θέλαμε πάντως να το δούμε και στην Ευρώπη και με δεδομένη τη ζήτηση και το ενδιαφέρον που υπάρχει για τα mini bikes της Honda, αλλά και τον παρόμοιων κινέζικων κατασκευών, δεν το θεωρούμε και τόσο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved