Αν έχει παγώσει το παρμπρίζ σου τότε πρέπει να το διαβάσεις.

Σου έχει τύχει ποτέ να παγώσει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου; Δεν είναι ότι καλύτερο και δεν είναι ότι πιο εύκολο να το ξεπαγώσεις. Εμείς φτιάξαμε έναν οδηγό με το πώς θα καταφέρεις να το κάνεις όπως πριν.

Είναι σημαντικό να καθαρίσετε σωστά τον πάγο από το αυτοκίνητό σας πριν ξεκινήσετε νωρίς το πρωί. Εάν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας με τον πάγο που καλύπτει το παρμπρίζ σας, θα μπορούσατε να θέσετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας αλλά και τους άλλους. Πολλά ατυχήματα έχουν συμβεί κάπως έτσι.

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει σαφώς ότι «τα παράθυρα πρέπει να διατηρούνται καθαρά και απαλλαγμένα από εμπόδια στην όραση». Κατά τους χειμερινούς μήνες, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό – θα πρέπει να καθαρίσετε τον πάγο (ή το χιόνι) από όλα τα παράθυρα σας, καθώς και τα δύο (εμπρός και πίσω) παρμπρίζ, πριν από την οδήγηση.

 

 
 

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε είτε υγρό που καθαρίζει τις γυάλινες επιφάνειες από το χιόνι και τον πάγο, ή την κατάλληλη ξύστρα, προκειμένου ολόκληρη η επιφάνεια του παρμπρίζ να καθαρίσει τελείως χωρίς κρυφές γωνίες, συνήθως αυτές είναι που δημιουργούν κινδύνους.

 

 

Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσετε βραστό νερό για να λιώσετε τον πάγο σε ένα αυτοκίνητο. Τα ειδικά υγρά είναι πιο αποτελεσματικά και δεν θέτουν σε κίνδυνο τη μελλοντική βιωσιμότητα του κρυστάλλου. Το ίδιο ισχύει και με το ξύδι, απαιτείται να το αποφύγετε κατηγορηματικά.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και διάφορα άλλα… κόλπα, τη χρήση νερού και οινοπνεύματος ή αντισηπτικού . Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κεν Γουέδερς, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμείξετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού 2/3 μέρη αλκοόλ και 1/3 νερό. Μόλις ψεκάσετε με αυτό το παρμπρίζ ο πάγος θα εξαφανιστεί αμέσως.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved