Πέντε ταινίες με καταιγίδες και φυσικές καταστροφές για να απολαύσεις στη ζεστασιά του σπιτιού σου

Τώρα που μπήκαμε για τα καλά σε κλίμα Αυγουστιάτικης καταιγίδας, ευκαιρία να δεις και κάτι σχετικό απόψε. 

Το ξέρουμε πως θα προτιμούσες απόψε να βγεις έξω να τα πιείς ή να πας σε θερινό κινηματογράφο την ώρα που στο μυαλό σου ετοιμαζόσουν για το μπανάκι της επόμενης ημέρας, αλλά μάλλον θα τη βγάλεις κάπου με στέγη. Με τέτοια βρόχα δηλαδή σήμερα και τις επόμενες μέρες δεν σε βλέπουμε να κουνάς και τόσο εύκολα μακριά από το σπίτι.\

Μία καταιγίδα προκαλεί τρόμο αλλά και γοητεία

Μια και δεν θα κουνηθούμε από το σπίτι ελέω καιρού, ευκαιρία είναι να δεις καμιά ταινιούλα που ο καιρός έβαλε δύσκολα στην ανθρωπότητα. Έργα που η φύση εκδικείται πραγματικά τον άνθρωπο και τον απειλεί με αφανισμό, 5 φιλμ που ενδεχομένως να σε κάνουν να θεωρείς την Αυγουστιάτικη καταιγίδα ψιλόβροχο.

Έχουμε και λέμε:

1. Μόνο το ηφαίστειο έλειπε στο «Τhe Day after Tomorrow»

Τσουνάμι, τυφώνες, ανεμοστρόβιλους, χιονοστιβάδες. Τα πάντα όλα. Η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας μια μέρα θα μας προκαλέσει πρόβλημα και το «The Day after Tomorrow» μας πήγε λίγο «να» με αυτό που είδαμε.

Και τι είδαμε δηλαδή; Ένα απλό λιώσιμο των πάγων που προκάλεσε τριπλό superstorm σε Καναδά, Σκωτία και Σιβηρία. Σιγά το πράγμα. Βέβαια εδώ η μεγάλη καταστροφή έγινε στη Νέα Υόρκη. Και πώς το έπαθαν ο Jake Gyllenhaal και η παρέα του, εκεί που ήταν μια χαρά στη Βοστόνη, να πάνε σε ακαδημαϊκό δέκαθλο στην πόλη του «Μεγάλου Μήλου», αναγκάζοντας τον Dennis Quaid (πατέρας του στην ταινία) να τρέχει και να μην φτάνει για να τους σώσει.

 

 

 

2. Τι να πει ένα τσουνάμι μπροστά στην ανθρώπινη θέληση στο «The Impossible»;

Μια στιγμή μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Η οικογένεια Bennet -το ζεύγος (Ewan McGregor και Naomi Watts) και τα 3 παιδιά τους (μεταξύ τους ο μικρός Tom Holland) καταφθάνει το 2004 στην υπέροχη Ταϊλάνδη για διακοπές. Μαζί με αυτούς όμως σκάει μύτη και το δολοφονικό τσουνάμι. Η χώρα βυθίζεται στη λάσπη και τους νεκρούς, την ίδια ώρα που η οικογένεια προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επιζήσει. Από τη δύνη του κυκλώνα, Watts και μικρός Holland θα βρεθούν στη μία άκρη της χώρας την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη βρίσκονται στην άλλη.

Μια αληθινή ιστορία, που διδάσκει ότι η ανθρώπινη θέληση μπορεί να κάνει θαύματα. Ένα δράμα που σε κάνει να δακρύσεις και κυρίως να ανατριχιάσεις όταν συνειδητοποιήσεις ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία.

 

 

 

3. Δεν χαμπαριάζουμε από ανεμοστρόβιλους στο «Twister»

Να και κάτι παράδοξο. Σε αυτή την ταινία οι νόμοι της φύσης δεν είχαν βάση. Καμία όμως. Ο ανεμοστρόβιλος δεν τρόμαζε τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος κυνηγούσε τον ανεμοστρόβιλο.

Ο αείμνηστος Bill Paxton -στον πιο εικονικό ρόλο της καριέρας του- ένα διαζύγιο πήγε να πάρει, αλλά κατέληξε να βοηθά την πρώην γυναίκα του να εγκλωβίσει ανεμοστρόβιλους. Θα το πάρει άραγε το διαζύγιο; Χλωμότατον.

 

 

 

4. Θα έπαιζες κορόνα-γράμματα τη ζωή σου στο «Perfect Storm»;

Ο τίτλος τα δηλώνει όλα. Η τέλεια, η απόλυτη καταιγίδα. Δύο -μπορεί και τρεις- τυφώνες ενωμένοι και στη μέση του ωκεανού οι George Clooney, Mark Wahlberg και μια παρέα ψαράδων. Το πλήρωμα Andrea Gail έχει πιάσει μπόλικο ψάρι στα ανοιχτά της θάλασσας αλλά μια μεγάλη αναποδιά -χάλασε το ψυγείο- θα τους φέρει αντιμέτωπους με ένα τεράστιο δίλημμα. Να περιμένουν μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα, ή να γκαζώσουν μέσα από αυτή προκειμένου να μην πάει χαμένος ο ιδρώτας τους. 

Όπως κατάλαβες οι φίλοι μας, αν και δεν ήταν φυσιολογικό, προτίμησαν να παίξουν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα μέσα στην καταιγίδα. Τι τύχη μπορούσε να έχει το πλήρωμα ψαράδων του Andrea Gail απέναντι στην τρομακτικότερη καταιγίδα ever;  

 

 

 

5. Θα χορτάσεις λάβα στο «Dante’s Peak»

Όταν ένας ηφαιστειολόγος επιμένει ότι το ηφαίστειο πάνω από την πόλη σου είναι ενεργό, τότε καλό είναι να πακετάρεις ρούχα, να κάνεις μια ασφάλεια… λάβας και να την κάνεις όσο πιο μακριά γίνεται.

Εν έτει 1997 –ένα χρόνο αφού φόρεσε για πρώτη φορά το σμόκιν του James Bond- ο Pierce Brosnan ντύθηκε ηφαιστειολόγος και εστάλη να μελετήσει την Κορυφή του Δάντη. Η διαπίστωσή του ότι το ηφαίστειο θα εκραγεί δεν έπεισε ούτε τη δήμαρχο Linda Hamilton, ούτε και τους κατοίκους της πόλης, αλλά κακό του κεφαλιού τους.. Ένας Pierce Brosnan δεν κάνει ποτέ λάθος.  

 

 

 2 SHARES