H MV Agusta Superveloce Ago αποτίει φόρο τιμής στον Giacomo Agostini

Καμίας άλλης εταιρείας οι επιτυχίες στους αγώνες δεν είναι τόσο ταυτισμένες με έναν συγκεκριμένο αναβάτη και η MV Agusta δεν το ξεχνά ποτέ αυτό.

Μάλιστα η ιταλική εταιρεία έχει φτιάξει άλλες δύο ειδικές εκδόσεις Ago, όμως αυτή η Superveloce είναι πιο ποθητή από όλες. Ο Agostini στην δαφνοστεφανωμένη καριέρα του έχει καταφέρει να κατακτήσει 15 παγκόσμιους τίτλους στα Grand Prix και να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου 311 φορές. Κανένας άλλος αναβάτης δεν ταυτίστηκε τόσο πολύ με το Νο1 στο number plate της μοτοσικλέτας του και όπως είναι απόλυτα φυσικό αυτός ο αριθμός έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια μοτοσικλέτα αφιερωμένη σε αυτόν.

 

 

Εμφάνισή της συνδυάζει νοσταλγικά στοιχεία με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε μια μοναδική αρμονία. Το ανθρακόνημα έχει χρησιμοποιηθεί όπου θα μπορούσε να μπει, από τον λασπωτήρα, μέχρι την προστασία της αλυσίδας τελικής μετάδοσης. Στα νοσταλγικά στοιχεία πρωταγωνιστούν οι τρεις ασύμμετρες, δυο από μία πλευρά και μία από την άλλη, εξατμίσεις σε μαυρη ματ απόχρωση και σχήμα που παραπέμπει ευθέως στις εξατμίσεις των μοτοσικλετών που καβαλούσε ο  Ago.

Οι ζάντες είναι το άλλο φετίχ της Superveloce Ago, με ένα στυλ που ακροβατεί μεταξύ των σύγχρονων χυτών και των κλασικών με ακτίνες. Οι κίτρινες λεπτομέρειες πλαισιώνουν τον αριθμό 1 και διατηρούν ζωντανή τη μνήμη των επιτυχιών του Giacomo Agostini.

 

 

Η Superveloce Ago θα παραχθεί σε 311 κομμάτια, όσα και οι νίκες του, με την τιμή να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα από την ιταλική εταιρεία, αλλά μάλλον θα είναι αρκετά εξωτική, σαν την καταγωγή της. Την αποκάλυψη της ειδικής αυτής έκδοσης έκανε ο ίδιος ο Ago δίνονται και επίσημα την πιστοποίησή του στο εγχείρημα. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved