H BMW αλλάζει το λογότυπο της μετά από είκοσι χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 20 χρόνια, η BMW επανασχεδίασε το λογότυπό της.

Η μεγάλη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία λάνσαρε το νέο λογότυπο στο πρωτότυπο ενός ηλεκτρικού οχηματός της, το Concept i4 electric, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους το 2021.

Το νέο λογότυπο διαφέρει αισθητά από αυτό που ξέρουμε, καθώς έχει εξαφανιστεί το γνωστό μαύρο δαχτυλίδι και στη θέση του ουσιαστικά… δεν υπάρχει τίποτα, καθώς οι designers έκαναν μια πιο λιτή επιλογή, δημιουργώντας μια κυκλική διαφάνεια.

Η γραμματοσειρά του BMW είναι επίσης πιο σύγχρονη και επίπεδη, ώστε «να αποπνέει σαφήνεια και ένα πιο ανοιχτό πνεύμα», όπως δήλωσε και ο Jans Thiemer, αντιπρόεδρος πελατών και brand της BMW.

Έτσι, το εφέ του ανάγλυφου και της ελαφριάς σκιάς, αντιπροσωπευτικά του σχεδιαστικού στυλ των ‘90s, έδωσε τη θέση του σε έναν πιο σύγχρονο, μινιμαλιστικό και φλατ σχεδιασμό.

Αυτό είναι το καθημερινό τανκ της BMW.

 

Πρόκειται για την έκτη σχεδιαστική εκδοχή του λογοτύπου από τότε που το λάνσαρε η BMW, το 1917 και, όπως ήταν φυσικό, η κοινότητα των designers δεν έμεινε σιωπηλή απέναντι στον επανασχεδιασμό ενός συμβόλου τόσο iconic.

Πολλοί, λοιπόν, έχουν την άποψη ότι το επιτελείο της BMW έκανε λάθος και ότι αυτό το διαφανές δαχτυλίδι θα κάνει το λογότυπο δυσδιάκριτο.

1

Σημειώνουν ότι ενώ μπορεί να δείχνει εντυπωσιακό στη χάλκινη απόχρωση του νέου i4, ίσως να μη δείχνει τόσο ωραίο σε άλλες αποχρώσεις αυτοκινήτων ή στο υπόλοιπο προωθητικό υλικό της BMW.

Εσένα πώς σου φαίνεται;

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις το νέο όχημα της BMW, Concept i4 electric:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved