Τέτοια BMW δεν έχεις ξαναδεί ούτε στα πιο ιταλικά σου όνειρα

Η συνεργασία του Γερμανικού κολοσσού με την εταιρία αυτοκινήτων Glas έφερε στο φως ένα μοντέλο με ιταλική «απόχρωση».

Το 1966 η BMW αγόρασε την γερμανική εταιρία αυτοκινήτων Glas που έγινε ευρέως γνωστή με το Goggomobil microcar. Η Glas είχε μόλις βγάλει στην αγορά το 2600 V8, ένα GT Coupe, και αυτό το αυτοκίνητο θα συνεχιζόταν να βγαίνει στην παραγωγή και μετά την ένωση των δύο εταιριών.

Κι αυτό το μοντέλο GT θα ήταν η βάση για το απίστευτο «παιδί» της συνεργασίας τους, η BMW-Glas 3000 V8 prototype. Σχεδιασμένη από τον Ιταλό Pietro Frua, με ένα όμορφο, λεπτό αεροδυναμικό κορμί, και ένα μοτέρ με δυνατότητες μεγάλων ταχυτήτων.

Αυτή είναι η πιο σπάνια BMW του κόσμου.

 

Το αυτοκίνητο έκανε το ντεμπούτο του το 1967 στο Frankfurt Auto Show και θα συνέχιζε την εκθεσιακή του καριέρα για τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι τελικά να πωληθεί σε έναν συλλέκτη, και δυστυχώς ποτέ δεν τα κατάφερε να μπει στην μαζική παραγωγή.

Μετά από είκοσι χρόνια που έμεινε στην συλλογή του ιδιώτη το αυτοκίνητο πέρασε σε έναν από τους εργαζομένους του ο οποίος το ανανέωσε και το έκανε σαν καινούργιο.

Έτοιμο για τον δρόμο, αυτό το κομμάτι της Γερμανικής ιστορίας των αυτοκινήτων θα είναι σε δημοπρασία στο Παρίσι αυτόν τον Φεβρουάριο.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις αυτό το τρομερό αυτοκίνητο της BMW:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved