Ωδή στα Αγόρια που φοράνε κοντομάνικα KAI τον χειμώνα

Η Διονυσία Καλαποθαράκου γράφει για το cool, άφοβο και άτρωτο αγόρι που είναι κατασκευαστικά «hot» και δεν το κρύβει.

Βρισκόμαστε κάπου στο 1995, στο σπίτι των Walsh έχουν στρώσει το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους και ο Dylan McKay είναι προφανώς καλεσμένος, με κάποια ιδιότητα που δεν θυμόμαστε –αγόρι της Brenda, φίλος του Brandon, εχθρός και των δύο, ποιος ξέρει;- και καταφθάνει με μία μικρή καθυστέρηση. Γιατί μπορεί και γιατί είναι ο πρωταγωνιστής. Το υπόλοιπο cast του «Beverly Hills 90210» είναι ντυμένο με αυτά τα Χ-Mas jumpers με ταράνδους και έλκηθρα πάνω που φοράνε οι Αμερικάνοι. Με πουλόβερ και κοτλέ παντελόνια. Ο Dylan όχι. Ο Dylan μπαίνει μέσα, πετάει δίπλα στο τζάκι το biker jacket του και από μέσα φοράει μόνο ένα κοντομάνικο. Ο Dylan ξέρει.

Tι ακριβώς ξέρει θα αναρωτηθείς; Πώς ακόμα και στην Καλιφόρνια κάνει κρύο αυτή την εποχή και πως αν δεν ήταν ποζεράς θα είχε έρθει στην ώρα του με πουκάμισο και μάλλινη ζακέτα για να μην πάθει πνευμονία; Όχι αυτό αμφιβάλουμε αν το ήξερε. Ήξερε όμως ο αγαπητός σεναριογράφος που επινόησε έναν από τους πιο sexy τηλεοπτικούς ρόλους των 90s πως «τα καλά αγόρια φοράνε μακρυμάνικα, τα κακά φοράνε T-shirts». Και τον χειμώνα. Και στους -5 και στο Ροβανιέμι, στο χωριό του Άη Βασίλη.

Γιατί το αρχέτυπο αρσενικού με το οποίο γαλουχηθήκαμε από μικρές και εγγράφηκε σε περίεργες γωνιές του υποσυνειδήτου μας, μας έχει κάνει να ταυτίσουμε την εικόνα του άντρα που δεν «χαμπαριάζει» και πολύ από κρύο με κάτι ακαταμάχητα sexy.

ssssss

 

 

Και ευτυχώς -για εμάς- είστε πολλοί...

Και ζείτε ανάμεσά μας. Δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν οι περισσότεροι Οίκοι μόδας δείχνουν κοντομάνικα μπλουζάκια και στις χειμερινές τους συλλογές. Ο Raf Simons αυτόν τον χειμώνα έδειξε T-shirts με oversized στάμπες προσώπων, ο Οίκος Balmain με motto «Ι’m not human» και graphic prints, ενώ στον Tom Ford είδαμε απλά κοντομάνικα με V σε γήινες αποχρώσεις.

H βιομηχανία της μόδας αναγνωρίζει ότι υπάρχει αγοραστική ζήτηση για το συγκεκριμένο είδος ολόκληρο τον χρόνο, σέβεται και καλύπτει αυτές τις ανάγκες δίνοντας στον λαό της αυτό που της ζητάει: κοντομάνικα όχι μόνο «μέχρι να σβήσει ο ήλιος», αλλά και λίγο πιο μετά. Και όταν δεν μιλάμε για κάτι εξεζητημένο, αλλά για ένα μονόχρωμο basic ή logo T-shirt που θα φορέσεις κάτω από το παλτό σου, το cardigan σου, το μπουφάν μοτοσυκλέτας, ακόμα και το parka σου και θα βγεις με αυτό έξω, τότε δεν υπάρχει γυναίκα που να μπεις στον χώρο και να μη γυρίσει να σε κοιτάξει λίγο παραπάνω από τον συνάδελφο που είναι ντυμένος σαν κρεμμύδι.

 

giphy

 

Εμπεδώνουμε 

Γιατί το «αγόρι με το κοντομάνικο» φέρνει μία εσάνς καλοκαιριού μέσα στην χειμωνιάτικη καταχνιά. Το «αγόρι με το κοντομάνικο» δεν έχει αλλεργίες, δεν φοβάται μην πλευριτωθεί, δεν έχει αποσυμφορητικό δίπλα στο κομοδίνο. Χαίρει άκρας υγείας και μας το δείχνει άμα τη εμφανίσει. Το «αγόρι με το κοντομάνικο» δεν έχει σταματήσει το γυμναστήριο γιατί ξεμπέρδεψε με τις παραλίες, τα μπιτσόμπαρα και τα μαγιό. Δεν συνέχισε μόνο τις μπύρες από τους προηγούμενους μήνες, αλλά και το πεκ ντεκ. «Το αγόρι με το κοντομάνικο» είναι cool, άφοβο και άτρωτο με θερμοκρασία σώματος υψηλότερη από τον μέσο όρο. Είναι κατασκευαστικά «hot», δεν το κρύβει, μας το προβάλει με ειλικρίνεια.

Και ποιες είμαστε εμείς να απαξιώσουμε «τη γυμνή αλήθεια του»;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved