Τα πρώτα Nike του «Βασιλιά» επιστρέφουν μετά από 14 χρόνια

Lebron James approves this post.

Όταν ο Μάικλ Τζόρνταν σταμάτησε να πατάει στα παρκέ του NBA, το πρωτάθλημα είχε χάσει το μεγαλύτερο και πιο λαμπερό του αστέρι. Αντίστοιχα ο παγκόσμιος αθλητισμός μόλις είχε χάσει τον πιο εμβληματικό του εκπρόσωπο. Από τα γκέτο του Σικάγο μέχρι τις φτωχογειτονιές της Σαγκάης, εκατομμύρια πιτσιρικάδες τον είχα σαν εικόνισμα σε γιγαντοαφίσα στο δωμάτιό του. Ήταν, λοιπόν, λογικό το NBA (αλλά και οι εταιρείες αθλητικών ειδών) να ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν κάποιον που θα χωρέσει στα παπούτσια του. Μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά.

Στο πρόσωπο του 18χρονου Λεμπρόν Τζέιμς έβλεπαν το next best thing. Και ίσως τον μοναδικό που θα μπορούσε να συμπληρώσει το δυσαναπλήρωτο κενό. Η Nike εκείνη την εποχή (2003) έστρωσε ένα κόκκινο χαλί στα πόδια του άγουρου ακόμα σούπερ σταρ –παίρνοντας ένα τεράστιο ρίσκο.

Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε και παρά πολύ αν της βγήκε. Δε λέει κανείς ότι έχει φτάσει (ή ότι θα φτάσει) τον αέρινο Μάικ σε επιτυχία και υστεροφημία. Η Nike πάντως σίγουρα έκανε τη δουλειά της και με το παραπάνω. Και σήμερα, 17 χρόνια μετά, κυκλοφορεί ξανά τα πρώτα αθλητικά που διαφήμισε ο «Βασιλιάς»: τα Nike Air Zoom Generation με το όνομα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved